Yoga

Cum îţi influenţează luna naşterii sănătatea şi caracterul

Unele investigaţii recente arată că sezonul în care ne-am născut ne influenţează viaţa şi sănătatea.
Conform brightside, pe parcursul anului, femeile primesc cantităţi diferite de lumină solară. Oamenii de ştiinţă din Budapesta consideră că lipsa de lumină naturală influenţează dezvoltarea copilului în pântecele mamei. În mod surprinzător, luna de naştere influenţează nivelul de dopamină şi serotonină, adică fericirea şi hormonii de bună dispoziţie. De asemenea, cercetătorii de la Universitatea Alicante, Spania, au definit legătura dintre luna naşterii unei persoane şi dispunerea la 27 de boli.

Iată cum îţi influenţează luna naşterii sănătatea şi caracterul:


Ianuarie

Cei care s-au născut în timpul iernii sunt mai puţin temperamentali şi colerici decât cei care s-au născut în alte sezoane. Cu toate acestea, în această perioadă a anului nu avem parte de prea mult soare.
Acesta este motivul pentru care cei născuţi în timpul iernii sunt dispuşi să suprime starea de spirit şi depresia. Cei care s-au născut în ianuarie, se luptă adesea cu ulcere gastrice, constipaţie, dureri de spate la bărbaţi, atacuri de cord, migrene şi menopauză la femei.

Februarie

Cei care s-au născut în februarie trebuie să fie conştienţi de problemele legate de glanda tiroidă, osteoastrita, bolile de inimă la bărbaţi şi tromboza la femei.

Martie

Toţi oamenii născuţi primăvara sunt predispuşi la hipertimie, deci sunt întotdeauna într-o stare bună. Cei care s-au născut în martie, aprilie şi mai sunt optimişti şi veseli. Bărbaţii născuţi în martie pot avea astm, cataractă şi probleme cardiace. Femeile sunt predispuse la reumatism, constipaţie şi artrită.

Aprilie

Bărbaţii născuţi în această lună sunt predispuşi la osteoporoză, probleme ale glandei tiroide şi astm.
Femeile născute în aprilie se pot confrunta cu bronşită, tumori şi osteoporoză.

Mai

Bărbaţii născuţi în mai pot fi predispuşi la astm, depresie şi diabet. Femeile sunt susceptibile de a avea osteoporoză, constipaţie şi alergii cronice. În acelaşi timp, bărbaţii născuţi în această lună se pot lupta cu depresia, la fel ca cei născuţi în decembrie.

Iunie

Oamenii născuţi vara văr lumea într-un mod pozitiv. Cu toate acestea, ei sunt predispuşi la ciclotimie, adică la schimbări frecvente de dispoziţie. În unele cazuri rare, ciclotimia poate să progreseze într-o tulburare psihologică, cum ar fi cea bipolară sau psihoza depresiv maniacală. Bărbaţii născuţi în iunie sunt predispuşi la cataractă, bronşitp cronică şi boli cardiace. Femeile sunt susceptibile de a suferi de reumatism, de incontinenţă urinară şi de artrită.

Iulie

Oamenii născuţi în luna iulie sunt susceptibili de a avea astm, artrită, tumori şi dureri cronice la nivelul gâtului.

August

Oamenii născuţi în august sunt predispuşi la următoarele boli: bărbaţii ar putea avea osteoporoză, astm şi probleme ale glandei tiroide, iar femeile pot avea reumatism, artritp şi tromboză.


Septembrie

Oamenii născuţi toamna sunt cel mai probabil irascibili. Vestea bună e că, datorită lumii solare din belşug, cei născuţi în septembrie, octombrie şi noiembrie nu sunt predispuşi la depresie sau la tulburare bipolară. Toţi cei născuţi în septembrie pot suferi de osteoporoză şi afecţiuni ale glandei tiroide. Bărbaţii pot suferi de astm, iar femeile pot avea tumori.

Octombrie

Bărbaţii născuţi în octombrie sunt expuşi problemelor glandei tiroide şi migrene, iar femeile sunt predispuse la anemie şi niveluri ridicate de colesterol. Atât bărbaţii, cât şi femeile pot avea osteoporoză.

Noiembrie

Bărbaţii născuţi în noiembrie sunt susceptibili de a suferi de boli cronice de piele şi de probleme ale inimii sau glandei tiroide. Femeile pot suferi atacuri de cord, de constipaţie sau vene varicoase.
Femeile nu vor avea probleme în timpul menopauzei.

Decembrie

Bărbaţii născuţi în ultima lună a anului sunt predispuşi la cataractă, depresie şi probleme cardiace. Femeile sunt susceptibile de a avea astm, tromboză şi bronşită cronică.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod