duș

De ce ar trebui să faci un duș cu apă rece în fiecare zi

Un duș cu apă rece probabil că nu îți surâde, mai ales dacă nu stai într-o locație în care este mereu cald. S-ar putea să vrei să te răzgândești înainte de a seta robinetul pe apă rece, însă un duș cu apă rece este incredibil de bun pentru tine și îți poate schimba viața. Iată de ce ar trebui să introduci și tu acest obicei în rutina ta de zi cu zi!

Motivele pentru care ar trebui să faci duș cu apă rece zilnic


Pe lângă beneficiile mentale ale unui duș cu apă rece pe care le vom detalia mai jos, există și câteva alte efecte pozitive pe care un astfel de obicei le are asupra corpului uman. Printre acestea se numără și: îmbunătățirea sistemului imunitar, ameliorarea stresului, ameliorarea depresiei, îmbunătățirea circulației sanguine, îmbunătățirea somnului, stimularea metabolismului. Sună prea bine pentru a fi adevărat? Iată și ce beneficii psihologice și mentale obții dacă faci duș cu apă rece!

1. Înveți să accepți


Atunci când te trezești în fiecare zi gândindu-te că vei face un duș rece, vei învăța să accepți. Ce să accepți? Că uneori trebuie să faci ceea ce nu vrei să faci.
Că mediul în care te găsești nu va fi întotdeauna cel mai bun, dar prin acceptare vei învăța să fii recunoscător pentru ceea ce ai. Cu cât accepți mai ușor răul, cu atât mai ușor apreciezi binele. Iar după ce faci un duș rece în fiecare dimineață, vei ieși în sezonul rece afară și te vei împăca mai bine cu vremea.

2. Înveți să fii umil


Atunci când orgoliul atinge cote nemaiîntâlnite, este important să ai ceva în viață care să te aducă cu picioarele pe pământ. Pentru multe persoane, acel ceva este reprezentat de un duș rece.
S-ar putea să te umfli în pene, dar în momentul în care intri să faci un duș rece, vei începe să tremuri și să te rogi pe tine să oprești ceea ce faci. Un duș rece are abilitatea de a-ți aduce echilibrul în viață. Este momentul în care natura deține puterea asupra ta în ceea ce privește temperatura.

3. Înveți să tolerezi


Trebuie să te obișnuiești și cu situațiile inconfortabile. Dușurile cu apă rece ne învață să tolerăm stresul și situațiile incomode. Mintea învață să se descurce în situații care cauzează stres și neliniște.
Atunci când faci un duș cu apă rece, devii proprietarul corpului tău, nu invers.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod