Ce se întâmplă în corpul tău atunci când petreci o zi singură


Dacă te hotărăști vreodată să petreci o zi singură, probabil că vei avea parte de o serie întreagă de beneficii.
Atunci când vine vorba de reconectarea cu propria persoană și de concentrarea asupra lucrurilor pe care vrei să le faci, nu e nimic mai important pentru sănătatea mentală. Totuși, sunt momente în care o zi întreagă singură poate avea unele consecințe negative. Înainte de a închide telefonul și de a-ți anula toate planurile, gândește-te de ce ai vrea să petreci o zi singură. Cheia este să îți dorești acest lucru cu adevărat. Dacă ai nevoie de timp doar pentru tine, ia-ți o zi liberă. Dar dacă ți se pare că te izolezi, gândește-te mai bine înainte de a lua această decizie. Iată ce se întâmplă în corpul tău atunci când petreci o zi singură!

Lucruri care au loc în corpul tău atunci când petreci o zi singură


Dacă vrei să fii singură din cauza anxietății sau a depresiei, ajutorul unui terapeut poate fi o soluție mai bună.
Este întotdeauna bine să stai singură, dacă asta vrei să faci. Dar nu uita importanța socializării și de ce este important să te conectezi cu alți oameni. Iată câteva lucuri care au loc atunci când petreci o zi singură!

1. Te vei simți mai bine la nivel mental


Atunci când îți iei o zi liberă, departe de toată lumea, s-ar putea să observi că ești mai puțin stresată ulterior, tocmai datorită faptului că te-ai deconectat și ai stat departe de ceilalți pentru o vreme. Suntem bombardați cu informații în mod constant. Prieteni, colegi, televizor, laptop, smartphone. Atunci când petreci o zi singură, poți să elimini o parte din această suprastimulare și să îi oferi creierului tău un moment de respiro.

2.
Poți fi mai iritabilă


Dacă îți petreci o zi fără a vorbi cu cineva, poți observa și un nivel mai ridicat de iritabilitate odată ce decizi să te aventurezi înapoi în lume sau ai o conversație. Interacțiunea constantă cu alți oameni îi permite creierului nostru să se adapteze comportamentelor altora. Dar după o perioadă de izolare, poți observa o sensibilitate crescută la anumite comportamente. Nu este sfârșitul lumii dacă nu te simți bine sau nu vrei să porți o conversație lungă. Dar atunci când nivelul ridicat de iritare devine o problemă în viața ta, socializarea poate fi de ajutor. 

3. Te simți mai conectată cu propria persoană


Dacă ești mereu în mișcare, puțin timp pentru tine și pentru a te reconecta cu propria persoană este perfect.
Ne petrecem foarte mult timp concentrându-ne pe multe lucruri, dar nu pe propria persoană. Suntem atât de conectați cu alți oameni și cu alte responsabilități sociale, încât nu reușim să observăm lucruri precum poziția noastră, cât de mult stăm jos sau în picioare, când ne este foame, când ne este somn. Atunci când stai singură, ai ocazia să fii atentă la ceea ce are nevoie organismul tău, fără ca alți factori externi să îți distragă atenția.

4. Te poți simți mai creativă


Atunci când ești înconjurată de oameni, îți ții gândurile mai mult pentru tine, te îndepărtezi de propriile idei și dai la o parte visurile și gândirea creativă. Dar atunci când ești singură, chiar dacă este vorba despre o singură zi, totul poate reapărea într-un mod creativ în viața ta.
Atunci când ești singură, îi oferi minții tale ocazia să funcționeze liberă, fără restricții pentru o perioadă de timp. Ideile pot apărea fără frică, gândurile pot apărea în conștiința ta fără teama că nu sunt bune. În acest fel, îi oferi creierului tău șansa de a funcționa nealterat de părerile altora. Iar acest lucru poate duce la apariția creativității.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod