Ce înseamnă să fii o persoană dificilă? 7 trăsături-cheie, conform “testului persoanei dificile”

Este important să ne dăm seama dacă chiar noi suntem persoane dificile sau dacă cei din jur au comportamente care ne afectează viața.
Exista numeroase teste de personalitate, unele mai complexe, altele mai simple. De la testul Myers-Briggs (care poate face lumina asupra modului in care percepem lumea si luam decizii) la Planurile Erotice (o harta de excitare care dezvaluie limbajul erotic principal), pana la cadre si mai largi, cum ar fi astrologia.

Poate fi distractiv sa intri in joc si sa vezi daca se potrivesc cu ceea ce crezi tu despre tine ca esti – sau le poti folosi chiar ca ghiduri care iti ofera indicii pentru a da mai mult randament la locul de munca sau pentru propria dezvoltare personala.

Testul pentru persoane dificile este un test online inspirat de cercetarea personalitatii condusa de psihologul clinician Chelsea Sleep.
Testul urmareste sapte trasaturi specifice: insensibilitate, grandoare, agresivitate, suspiciune, manipulare, dominare si asumarea de riscuri.

Testul a fost creat de un site web numit IDRlabs, singurul loc in care poti sustine testul. IDR inseamna Individual Differences Research. Creatorii site-ului sustin ca testele sunt bazate pe cercetari stiintifice evaluate de colegii lor si ca nu sunt asociati cu niciun cercetator sau o institutie de cercetare anume. Chelsea Sleep a marturisit ca nu a fost implicata in crearea testului pentru persoane dificile.
 
Cu toate acestea, bazandu-se pe munca psihologului si a colegilor ei, testul a devenit popular in ultimele luni datorita retelelor sociale.

Cele 7 trasaturi ale persoanelor dificile


INSENSIBILITATE


Asta poate insemna indiferenta, raceala, nepasare. Aceasta trasatura ii poate face pe ceilalti sa se simta nesiguri sau defensivi in preajma unei persoane care emana insensibilitate.
„Poate fi enervant pentru oameni sa aiba de-a face in mod constant de insensibilitatea cuiva, mai ales daca ii afecteaza direct psihic”, spune Joshua D. Miller, Ph.D., cercetator al personalitatii si profesor de psihologie la Universitatea din Georgia. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod