Ce înseamnă cu adevărat să te iubești pe tine însăți: cele 5 acte de bunătate pe care trebuie să ți le oferi

De multe ori plecăm de la ideea că ne iubim pe noi, dar continuăm să ne pierdem în patternuri nocive, să ne sabotăm și să acceptăm în viața noastră oameni care ne fac rău sau pur și simplu ne irosesc timpul.
Sunt sigura ca si tu ti-ai impins limitele mai mult decat era cazul, te-ai epuizat si te-ai sacrificat pentru cineva sau ceva. Atunci cand ne tradam nevoile, ne intoarcem impotriva noastra, devenim furiosi, obositi si mai putin prezenti in vietile noastre. La polul opus, iubirea de sine imbunatateste toate aspectele vietii: felul in care interactionam cu cei din jur, productivitatea, felul in care aratam si ne simtim.

Sa te iubesti pe tine nu inseamna doar sa-ti oferi o rochie noua sau sa te admiri in oglinda.
Tanya Carroll Richardson, expert in intuitie si autor, a dezvaluit pentru MindBodyGreen cele 5 moduri adevarate prin care sa-ti oferi iubire si intelegere, astfel incat sa traiesti o viata implinita.

1. Cunoaste-ti criticul interior


Cu totii avem in interior o voce careia ii place sa ne evidentieze greselile si neajunsurile, sa ne judece si chiar sa ne faca de rusine. Doar sa fii constienta de aceasta voce si sa recunosti cand este activa ajuta foarte mult. Criticul tau interior ti-ar putea aminti de cineva, cum ar fi un parinte foarte critic, un profesor sau un manager care te facea sa te simti prost.
Aminteste-ti asta: criticul tau interior incearca sa te tina in siguranta prin perfectionism. In loc sa-l urmezi orbeste, dialogheaza cu el. Intreaba-l daca iti poate oferi informatii utile intr-un mod mai iubitor si mai echilibrat. Sau chiar ia-l la misto dandu-i un nume amuzant! Incearca sa stabilesti o relatie cu el, pana ce deveniti prieteni. 
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod