7 momente în care trebuie să ai încredere în intuiția ta

Poate ți se pare că exagerezi sau ești tentată să mergi mai departe pentru a nu refuza ceva doar pentru că intuiția ta îți indică să te retragi, dar să știi că există momente în care trebuie să o lași să te ghideze.
Intuiția poate fi influențată sau chiar stopată de politețe, jenă sau timiditate. Nu este mereu benefic pentru tine să ignori ceea ce-ți indică pentru că instincul te-ar putea salva de probleme complicate sau de pericole care sunt mai puțin evidente.

 
Iată care sunt situațiile în care trebuie să-ți asculți intuiția:

 
1. Dacă simți că ești pe cale să iei o decizie greșită

Ai putea regreta mai târziu. Unele decizii eronate pot fi rezultatul presiunii exercitate de familie sau prieteni, dar cu siguranță îți vei aminti mai târziu că intuiția ți-a spus că ceva este în neregulă. Dacă simți că decizia nu te reprezintă mai bine oprește-te, gândește-te din nou la ce vrei să faci și cântărește cu atenție toate argumentele. Nu lăsa pe nimeni să te determine să faci ceva ce nu-ți dorești sau care nu îți aduce mulțumire și satisfacție.
În momentul în care ești pe cale să iei o decizie și simți un gol în stomac nu ignora situația, ci analizează dacă nu cumva există și o altă opțiune.

 
2. Dacă simți că trebuie să te îndepărtezi de o persoană

Ar putea fi vorba despre un coleg de serviciu, un prieten, un partener sau chiar de niște persoane dintr-o zonă mai puțin sigură a orașului. Când ai senzația că este momentul să pleci acționează imediat. Ascultă acea voce interioară care este esențială pentru siguranța ta. Te poate ajuta să fii mai fericită dacă decizi să schimbi ceva în viața ta și să înlături persoanele care nu au o influență benefică asupra ta și care te fac să te simți inferioară sau mai puțin valoroasă.

 
3. Dacă simți că este ceva în neregulă cu organismul tău

Nu trebuie să ignori niciodată problemele de sănătate pentru că se pot agrava rapid. În momentul în care propriul corp îți trimite semnale subtile că nu te simți bine, nu le trece cu vederea.
Nicio întâlnire, rețetă, ședință sau obligație familială nu este mai importantă decât felul în care te simți. Dacă ai simptome neobișnuite sau simți că starea ta s-a modificat fără să-ți dai seama care este cauza mergi la un consult cât mai repede. Chiar dacă te-ai îmbolnăvit, un diagnostic timpuriu va facilita tratarea eficientă a manifestărilor problematice.

 
4. Dacă simți că ești în pericol

Nu uita că intuiția reflectă ceea ce știi deja la nivel subconștient. Chiar dacă nu vezi clar care este sursa pericolului, ascultă mereu avertismentul primit din interior. Ar putea face diferența între viață și moarte.

 
5. Dacă simți că poți avea încredere în cineva

Stomacul nu îți indică doar momentele în care îți este foame, ci și dacă persoana din fața ta este sinceră sau nu. Dacă simți că într-adevăr poți avea încredere în ea de obicei vei avea dreptate.
Potrivit specialiștilor, abdomenul poate detecta aura fiecărei persoane și dacă te simți bine în preajma cuiva există un motiv solid.

 
6. Dacă simți că altcineva este în pericol

Într-un anumit punct al vieții vei simți nevoia să ajuți și să protejezi pe cineva. Poate că nu este foarte evident de ce acea persoană are nevoie de ajutor. La prima vedere poate părea puternică și fără griji, dar dacă simți că trebuie să ajuți încearcă să te apropii de ea, discută despre tot ceea ce i se întâmplă și vei putea observa de ce intuiția te-a ghidat spre ea și ce poți faci pentru a fi un sprijin real.

 
7. Dacă simți că ai făcut ceva bine

Poate fi vorba despre alegerea profesiei, mutatul într-o altă casă, selectarea unei opțiuni de studiu, cumpărarea unui bilet de avion sau orice alt lucru are contează pentru tine. Dacă simți imediat că este cel mai bun lucru pe care puteai să-l faci, fii convinsă că așa este.
Tocmai de aceea contează foarte mult să-ți asculți intuiția. Este calea cea mai simplă de a evita deciziile pripite sau care nu te reprezintă.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod