Cum sa castigi mai mult timp pentru tine

6 trucuri ca să câştigi mai mult timp pentru tine în fiecare zi

Ai impresia că niciodată nu reuşeşti să faci tot ceea ce ţi-ai propus şi pe zi ce trece ai din ce în ce mai puţin timp pentru tine?
Dacă simţi că responsabilităţile se tot adună şi îţi este tot mai dificil să te bucuri cu adevărat de viaţă şi de micile plăceri, atunci trebuie să înveţi câteva trucuri simple prin care să te organizezi mai bine şi să câştigi timp pentru tine. Iată ce să încerci:

Respiră adânc

Te întrebi ce legătură are respiraţia cu timpul? De fapt, acest gest simplu te poate ajuta foarte mult. Inspiră şi expiră adânc, lent, de câteva ori atunci când simţi că stresul se acumulează. În acest fel, creierul tău va primi suficient oxigen ceea ce te ajută să găseşti mult mai uşor cele mai eficiente soluţii, dar scade semnificativ şi tensiunea acumulată, potrivit specialiştilor huffingtonpost.com.

Fă-ţi o listă

În loc să laşi tot ceea ce ai de făcut să-ţi invadeze mintea şi să-ţi provoace îngrijorare că ai putea să ratezi ceva, pune-le pe foaie. Îţi eliberezi în acest fel creierul de un stres în plus, dar îţi va fi mult mai uşor să le aşezi în ordinea priorităţii.
Un alt avantaj este acela că odată ce le-ai văzut pe listă şi începi să tai din ele, vei descoperi că nu sunt chiar atât de grave şi dificile pe cât credeai. De asemenea, simplul gest de a le tăia cu pixul pe măsură ce le realizezi îţi oferă satisfacţie şi energia de a continua cu entuziasm.

Sari peste obligaţii

Printre tot ceea ce ai de făcut zilnic se strecoară cu siguranţă şi lucruri pe care nu trebuie neapărat să le faci, dar te conformezi din obişnuinţă sau din obligaţie. De exemplu, amână sau anulează o întâlnire care nu este absolut necesară, refuză persoanele care apelează foarte des la ajutorul tău sau evită activităţile care nu îţi fac plăcere dar la care participi de dragul altora.
Nu uita că timpul tău este extrem de preţios, deci nu ai de ce să îl iroseşti cu activităţi care nu te ajută sub nicio formă şi nici nu îţi fac plăcere.

Concentrează-ţi efortul

Există mai multe metode prin care poţi face asta. În primul rând, ai grijă ca toate activităţile tale să fie programate compact, una după cealaltă. Chiar dacă vei simţi că ai multe de făcut într-un interval scurt, vei reuşi astfel să ai mai mult timp pentru tine după ce realizezi ce ţi-ai propus. De exemplu, dacă ai mai multe întâlniri într-o zi, programează-le una după cealaltă.

Deleagă

Nu eşti nevoită să faci chiar totul singură, fie că este vorba de activităţile de acasă sau de la locul de muncă. Cere-le ajutorul celor din jur atunci când simţi că îndatoririle te copleşesc.
Implică întreaga familie în treburile casnice, inclusiv copiii, şi încearcă să le transformi în activităţi interesante.

Tehnica Pomodoro

Chiar şi în zilele în care eşti foarte hotărâtă să termin rapid şi eificient tot ce ai de făcut, este posibil să apară diverse alte lucruri sau situaţii care îţi distrag atenţie. Dar un truc foarte simplu te va ajuta să elimini această problemă. Setează-ţi alarma telefonului pentru un interval de 20 de minute, de exemplu, în care vei lucra exclusiv la o anumită sarcină. În tot acest timp te vei concentra fără pauză asupra ceea ce ai de făcut. Se numeşte tehnica Pomodoro şi este o soluţie bună pentru cei care se lasă uşor distraşi de alte activităţi.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod