corp

5 motive pentru care să-ți iubești corpul

Nu ești mulțumită de corpul tău? Încerci diferite antrenamente și diete doar pentru a arăta ca modelele de la show-urile de modă? Iată câteva motive pentru care să-ți iubești corpul așa cum este!

De ce să-ți iubești corpul


1. Ești sănătoasă


Care este scopul unui abdomen perfect dacă ți-e foame tot timpul și te doare capul? S-ar putea să exagerezi cu antrenamentele și să te ferești de toate alimentele care conțin grăsimi. Din această cauză, apar probleme de sănătate. Abdomenul perfect vine și pleacă, însă sănătatea este cea care contează. Încearcă să echilibrezi antrenamentele cu o dietă echilibrată și evită extremele.

2. Te simți bine în propria piele


Tindem să uităm faptul că scopul corpului nostru este să ne servească, nu viceversa. Odată ce îți accepți corpul, chiar dacă ai câteva kilograme în plus față de greutatea ideală, vei începe să te simți bine în propria piele.
Nu trebuie să te chinui să încapi în haine cu o mărime mai mică, ci să fii mândră de formele tale. Viața este prea scurtă pentru a te limita.

3. Nu ai nevoie de o dietă strictă


Dacă ai încercat deja aproape orice dietă existentă, probabil că ți-ai dat seama ce funcționează și ce nu pentru tine. Există și posibilitatea să fi adăugat din nou acele kilograme pe care le-ai pierdut, deoarece te așteptai la rezultate pe termen lung, care să vină dintr-o soluție rapidă. Nu ar trebui să îți reduci în mod artificial apetitul, ci doar să îți echilibrezi dieta.
Iar mesele cu prietenii și mâncărurile exotice sunt unele dintre plăcerile vieții și merităm să ne răsfățăm.

4. Primești destulă atenție


Atunci când ai un corp sculptat, primești destul de multă atenție. Însă nu este neapărat cel mai potrivit tip de atenție pentru tine. Nu există niciun mod corect în care să arăți, dar dacă te simți bine și ești sănătoasă, vei fi întotdeauna mai atractivă decât în momentele în care corpul tău este perfect și nesiguranța își spune cuvântul.
Nu ar trebui să ne folosim corpul ca un instrument pentru a atrage atenția. Acest lucru este extrem de nesănătos și ne poate deprima, chiar dacă încrederea de sine este la un nivel ridicat.

5. Nu vei fi sclavul platformelor sociale


Social media reprezintă un vinovat mare pentru problemele de imagine corporală. Vezi toate acele poze cu modele și uiți să-ți iubești corpul. Însă nenumărate modele au început să pledeze pentru a ne accepta așa cum suntem.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod