shopping

5 semne că ești dependentă de cumpărături

Știi entuziasmul acela pe care îl ai atunci când îți cumperi ceva nou? Terapia prin cumpărături nu a fost creată degeaba. Însă cum îți poți da seama dacă ești dependentă de cumpărături? Iată câteva indicii!

Semnale care îți indică faptul că ești dependentă de cumpărături


1. Ascunzi cumpărăturile


Nu este vorba despre cadourile pe care le ascunzi de cei dragi până în momentul în care le oferi. Dacă încerci să îi eviți pe cei dragi în momentul în care te întorci acasă de la cumpărături, s-ar putea să fii dependentă de cumpărături. Această acțiune de a ascunde arată faptul că știi că există o problemă la nivelul comportamentului tău.

2. Vrei să faci mai puține cumpărături, dar nu poți


Dacă, oricât ai încerca, nu poți cumpăra mai puține lucruri, există mari șanse să fii dependentă de achiziții. Oamenii care suferă de această dependență își dau seama că nu ar trebui să facă cumpărături atât de des pe cât o fac, însă găsesc tot felul de motive care să le alimenteze obsesia.


3. Cumpărăturile te împiedică să îți atingi țelurile


Acest semn poate fi cel mai subtil dintre toate semnalele de pe această listă. Este destul de dificil să stabilești dacă achizițiile pe care le faci te împiedică să realizezi lucrurile pe care ți le-ai propus. Nu poți lucra la acel proiect care îți poate aduce o promovare pentru că îți petreci cea mai mare parte a timpului făcând cumpărături online? S-ar putea să nu îți dai seama că dependența ta de cumpărături afectează alte aspecte din viața ta.

4. Cumperi lucruri de care nu ai nevoie


Toată lumea cumpără lucruri de care nu are nevoie cu adevărat din când în când. Articolele nepurtate sunt cel mai vizibil semn al unei persoane dependente de cumpărături.
Iar perioadele de reduceri pot duce, de asemenea, la achiziții care nu sunt necesare, dar le faci doar pentru că nu vrei să ratezi oferta. Doar pentru că prețul pare ideal, nu înseamnă neapărat și că ai nevoie de acel lucru. Încearcă să te întrebi dacă ai nevoie de un lucru înainte de a-l cumpăra. Dacă nu, îndepărtează-te cât de repede poți.

5. Cumpărăturile tale sunt influențate de emoții


Fugi la mall pentru că sărbătorești ceva sau pentru că ești tristă? Atunci s-ar putea să fii dependentă de cumpărături și crezi că achizițiile te pot face să te simți mai bine. Cumpărăturile interconectate cu emoțiile reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze ale cumpărăturilor compulsive.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod