5 indicii că ești o persoană foarte sensibilă, conform unui psiholog

Un psiholog britanic a dezvăluit cinci semne că ai putea fi o persoană extrem de sensibilă. Iată care sunt!

De la a fi profund afectat de dispozițiile altora până la nevoia de a te retrage din mediile aglomerate care pot fi suprastimulante, toate sunt indicii importante că ești o persoană foarte sensibilă.

Dr. Julie Smith, psiholog clinician în Hampshire, are peste 4 milioane de urmăritori pe TikTok, unde distribuie videoclipuri pe subiecte legate de sănătatea mintală.

Într-un video recent, ea a împărtășit câteva semne că ai putea fi o persoană extrem de sensibilă și a subliniat ce înseamnă cu adevărat acest lucru.

Potrivit subtitrării extinse care însoțește videoclipul ei, "recunoașterea faptului că unii oameni experimentează mai multă sensibilitate decât alții se bazează pe decenii de cercetări ale psihoterapeutului Elaine Aaron".

Cu toate acestea, dr.

Smith spune că "este crucial să subliniem că acesta nu este un diagnostic clinic. Nu este o tulburare care trebuie schimbată" și că HSP-urile (Highly Sensitive Person) nu sunt defecte.

Dr. Julie Smith

 

În videoclipul în care a enumerat cele 5 semne, ea a explicat:


Numărul 1 este că starea de spirit și durerea altor oameni te afectează profund și pe tine.

Numărul 2, când ești într-un mediu aglomerat, simți nevoia să te retragi și să te faci nevăzut pentru a te ușura de stimulare.

Numărul 3, când oamenii încearcă să te determine să faci prea multe lucruri deodată, devii rapid copleșit de toate cerințele.



Numărul 4, urăști schimbarea și eviți să se întâmple multe din cauza tuturor emoțiilor puternice care vin odată cu ea.

Numărul 5, când trebuie să concurezi sau să performezi în fața altor oameni, devii atât de nervos încât te descurci mult mai rău decât ai face-o altfel.

Poate te interesează și: 7 indicii că ești sensibilă la energia din jurul tău
 

Dr. Smith a subliniat că sensibilitatea poate avea un impact pozitiv asupra vieții tale, precum și negativ


Dând câteva exemple, ea a spus că oamenii extrem de sensibili sunt "probabil extrem de conștiincioși și capabili să se concentreze profund", explicând că pot excela în sarcini care necesită "precizie și viteză și detectarea erorilor".

Dr.
Smith a spus, de asemenea, că oamenii foarte sensibili sunt capabili să poată procesa totul la un nivel mult mai profund.

Se pare că în videoclip și în explicațiile psihologului s-au regăsit mulți oameni, care au accesat secțiunea de comentarii pentru a-și împărtăși propriile experiențe din postura de oameni extrem de sensibili.

Unul dintre ei a scris: "Acest lucru chiar m-a emoționat pentru că sunt eu într-un videoclip pe care nu l-am acceptat niciodată și este atât de greu să nu fiu toate aceste lucruri".

Un altul a adăugat: "Aceasta este viața mea. De asemenea, interiorizarea experiențelor oamenilor.
Nivel de anxietate: super greu."


Iar un al treilea a spus: "Vorbiți despre mine?

Cum mă descurc cu asta poate fi epuizant mai ales să fac față emoțiilor altor oameni. Mă afectează foarte mult."

Sursă: dailymail
Foto: depositphotos/TikTok
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod