ELEMIS, brandul care se bucură de certificarea B Corp

Marca britanică premium de îngrijire a pielii, ELEMIS, este mândră să anunțe noul său statut de Certified B Corp, după aproape doi ani de implementare a schimbărilor la nivelul proceselor, practicilor și de la lansarea de noi inițiative în întreaga afacere.
Sărbătorită cu un punctaj excepțional de 93 de puncte (cu mult peste punctajul necesar de 80, ceea ce arată că întreprinderile de mari dimensiuni pot da dovadă de responsabilitate durabilă), ELEMIS se alătură celor peste 1.000 de companii britanice care iau în considerare, în egală măsură, oamenii, mediul și profitul atunci când iau decizii de afaceri. Vândută în 103 țări, ELEMIS își va folosi vocea globală pentru a crește gradul de conștientizare a B Corp în întreaga lume, cu scopul de a construi un viitor mai bun.

Pentru a obține certificarea B Corp, performanța este analizată în cinci domenii cheie: guvernanță, lucrători, comunitate, mediu și clienți. B Corp este cel mai cuprinzător audit de sustenabilitate disponibil pe piață, care nu evaluează doar produsele, ci analizează riguros întreaga afacere pentru a îndeplini standarde înalte verificate de practici responsabile din punct de vedere social și de mediu, transparență și responsabilitate corporativă. Mediul înconjurător, biodiversitatea, drepturile omului, protecția climei, angajații, și clienții sunt toate priorități de top - B Lab spune că  „afacerile pot fi cu adevărat o forță a binelui și trebuie să fim schimbarea pe care o căutăm în lume ”.

„Știm că ELEMIS va fi o completare fantastică pentru comunitatea B Corp și va continua să ducă tradiția mai departe.
Acesta este un moment incitant, deoarece au ocazia de a conduce calea în cadrul industriei de frumusețe și de a ajuta la răspândirea ideii că putem redefini succesul în afaceri pentru ca acestea să fie în egală măsură despre oameni și planetă, cât și despre profit. Lumea are nevoie de mai multe branduri precum ELEMIS, care creează o valoare reală, pe termen lung, pentru clienții, comunitățile, lucrătorii, furnizorii și mediul înconjurător, alături de acționarii lor”
spune Chris Turner, director executiv al B Lab UK.

Co-fondatorii și echipele ELEMIS sunt încântați că atât eforturile lor etice, cât și cele de mediu sunt recunoscute și certificate.

"Felicit ELEMIS pentru certificarea B Corp. Această realizare este o dovadă a angajamentului echipelor brandului la toate nivelurile și al impactului pozitiv pe care ELEMIS l-a avut asupra industriei de cosmetice de când a fost fondată, în urmă cu peste 30 de ani. Acest lucru este prima piatră de hotar în călătoria ambițioasă a Grupului către certificarea globală B Corp. Aceasta dovedește că printre obiectivele noastre se află oamenii, planeta și profitabilitatea. Grupul L'OCCITANE este mândru de a avea ELEMIS B Corp Certified și va continua sprijinind ELEMIS în misiunea noastră comună de a avea un impact pozitiv asupra oamenilor și a naturii, oferind în același timp o îngrijire excepțională a pielii." André Hoffman, vicepreședinte și director executiv al Grupului L'OCCITANE

”Dacă ultimii ani ne-au învățat ceva, este să să fim amabili nu doar cu noi înșine, ci și cu planeta noastră.
Credem din toată inima că această certificare este doar începutul pentru o afacere B Corp - o vom folosi ca bază de referință - dacă nu ne măsurăm, nu putem evolua. Noi, ca parte a Grupului L'Occitane, ne aflăm într-o călătorie cu ambiția de a deveni un brand britanic premium de îngrijire a pielii într-un mod sustenabil și ne plănuim să realizăm, în anul 2023, mai multe angajamente bazate pe acțiuni, realizând îmbunătățiri în ceea ce privește misiunea noastră de a avea un impact pozitiv”
, spune Oriele Frank, co-fondator și Chief Product & Sustainability Officer

Primirea acestei acreditări din partea B Lab se aliniază profund cu viziunea companiei și nu face decât să întărească poziția ELEMIS. Pornind de la această semnificativă realizare, următorul pas pentru ELEMIS este să avanseze cu noua lor strategie de sustenabilitate.

Viziunea ELEMIS este de a proteja și de a restabili biodiversitatea naturii, punând accentul pe proiecte de absorbție a carbonului.

PROTEJAREA ȘI REFACEREA BIODIVERSITĂȚII

Procedura de reambalare a întregului portofoliu este în plină desfășurare. Modificările aduse ambalajelor sunt privite ca un domeniu de îmbunătățire continuă prin reducerea dimensiunilor, trecerea la noi alternative reciclabile pe scară largă și conținut reciclat sau reutilizabile.
Fiecare nuanță a ambalajului este luată în considerare.

MINIMIZAREA AMBALAJELOR

Ca parte a mișcării lor ecologice, ELEMIS s-a angajat să își reducă emisiile de carbon în întregul lanț valoric, în conformitate cu obiectivele pe termen scurt bazate pe știință până în 2030. Exemplu: energia regenerabilă este utilizată în toate instalațiile.

EFICIENȚĂ ENERGETICĂ

Un punct important pe ordinea de zi este accentul pus pe sănătate și bunăstare, diversitate și incluziune. De la angajați la fermieri, la organizațiile caritabile alese și la comunitățile locale, accentul este pus pe schimbul de cunoștințe, pe facilitarea educației și pe colaborarea mână în mână pentru a promova o relație cu impact mai mare cu ELEMIS.

ÎMPUTERNICIREA OAMENILOR

Prin colaborarea cu furnizorii și sprijinirea programelor de agricultură regenerativă, vom asigura trasabilitatea completă a materiilor noastre prime și ne vom îmbunătăți impactul asupra utilizării terenurilor și a apei.

RESPONSABILITATEA APROVIZIONĂRII

Lucrând pentru a crea formulări mai inteligente cu ingrediente naturale combinate cu biotehnologii bazate pe natură, vom contribui la reducerea impactului acestora asupra planetei și la protejarea și conservarea biodiversității noastre viitoare.
ELEMIS este mândră să se alăture unei comunități de peste 6.000 de Corpuri B certificate în 87 de țări și 159 de industrii din întreaga lume, inclusiv The Body Shop, Aromatherapy Associates, Aesop și Weleda, pentru a folosi afacerile ca o forță pentru bine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod