20 de secrete ale persoanelor care au depresie ultra-funcțională

Depresia ultra-funcțională este foarte dificil de identificat pentru că persoanele afectate par că se simt bine, muncesc în ritm normal și obțin rezultate bune, deși se prăbușesc în interior. De multe ori chiar pacienții cred că trec printr-o etapă dificilă care se va încheia curând.
Această afecțiune reprezintă o formă mai puțin gravă a depresiei, caracterizându-se prin insomnie, pierderea în greutate, o imagine negativă de sine, probleme de concentrare sau dureri de cap. Cu toate acestea, depresia ultra-funcțională este foarte epuizantă pentru că este mascată din interior și poate conduce în unele cazuri la crize majore.
Pentru că nu există o cauză unică pentru manifestarea depresiei ultra-funcționale specialiștii au creat mai multe modalități de tratament pentru a reduce sau înlătura complet simptomele. Terapia specializată și medicamentele îi pot ajuta pe pacienți să gestioneze perioadele dificile și să-și revină mai rapid.

 
Iată care sunt secretele ascunse de persoanele care suferă de depresie ultra-funcțională:

 
1. Simt presiunea creată de rutina zilnică și uneori nu au nici măcar energia de a da un telefon sau de a răspunde unui apel;
2.
Sunt mereu îngrijorate pentru orice aspect;
3. Sunt persoane puternice, dar nu este deloc ușor să fii într-o luptă permanentă cu tine însuți;
4. În ciuda depresiei sunt foarte curajoase, iar acest lucru le ajută să-și revină în cele din urmă;
5. Li se pare mult mai ușor să se prefacă și să afișeze o imagine pozitivă decât să ceară ajutorul celorlalți;
6. Această afecțiune se poate agrava și trebuie tratată, chiar dacă la prima vedere nu există simptome evidente;
7. Depun foarte mult efort pentru fiecare activitate pe care o desfășoară;
8. Foarte adesea nu își dau seama ce li se întâmplă și nu pot explica felul în care se simt, ceea ce explică faptul că nu cer sprijin;
9. Au propriile metode pentru reducerea stresului pentru că se confruntă constant cu această stare;
10.
Vor foarte mult să rezolve această problemă, dar din păcate depresia nu este o afecțiune simplu de tratat;
11. Le este greu să-și elibereze mintea pentru a putea să adoarmă, suferind foarte des de insomnie;
12. Fac mari eforturi să arate că totul este în regulă, în ciuda luptei interioare din fiecare zi;
13. Sunt mereu la limita de a-și agrava starea și uneori chiar sunt tentate să cedeze în fața emoțiilor negative sau a laturii întunecate;
14. Li se modifică des starea de spirit, dar nu sunt în mod evident triste sau supărate;
15. Zilele lor „bune” apar pe neașteptate și nu știu sigur ce le-a ameliorat dispoziția;
16. Trebuie să-și adune toate resursele de energie pentru a face față chiar și unei singure zile;
17. Știu că nu pot controla ceea ce li se întâmplă doar respirând adânc și gândindu-se la altceva;
18.
Realizează numeroase activități în timpul zilei, iar seara sunt complet epuizate din punct de vedere fizic și emoțional;
19. Pot părea foarte schimbătoare pentru ceilalți pentru că în câteva minute pot trece de la o stare emoțională pozitivă la o irascibilitate intensă față de toate persoanele prezente;
20. Își pot direcționa energia pentru a-i ajuta pe ceilalți, dar li se pare un labirint complicat să o utilizeze pentru a se ajuta pe ei înșiși.
 
De îndată ce se observă simptomele specifice este recomandat să se solicite ajutorul unui terapeut pentru a se identifica opțiunea potrivită de tratament. Majoritatea persoanelor care se confruntă cu depresia ultra-funcțională se simt ca și cum încearcă să construiască un castel pe o fundație de nisip mișcător.
Tocmai de aceea au nevoie de terapia adecvată pentru a obține baze solide și stabile de la care vor porni pentru a ameliora toate aspectele din viața lor. Ignorarea simptomelor nu va conduce la vindecare, ci este nevoie de curaj pentru a decide să lupți împotriva acestei afecțiuni și să o învingi. Numai în acest mod vei deține din nou controlul asupra emoțiilor și a vieții tale.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod