10 semne ale unei sănătăți emoționale bune

10 semne ale unei sănătăți emoționale bune

Sănătatea este neprețuită și foarte mulți oameni au descoperit acest lucru din proprie experiență. Dar în afară de sănătatea fizică mai există un alt fel de sănătate, pe care de multe ori o neglijăm.
Este vorba despre sănătatea emoțională, care este la fel de importantă. Starea ta psihică afectează orice aspect al vieții tale, astfel că trebuie să-i acorzi atenție. Dar cum știi dacă ești sănătoasă din punct de vedere emoțional? Descoperă câteva dintre semnele care îți arată că ești sănătoasă emoțional:

Te comporți frumos cu ceilalți


Capacitatea de a empatiza cu ceilalți, de a le înțelege bucuriile și suferințele este unul dintre semnele sănătății emoționale. Compasiunea, înțelegerea și abilitatea de a te pune în pielea altora îți arată că ai o sănătate emoțională bună.

Faci exerciții și mănânci sănătos


Să te respecți pe tine ca persoană înseamnă să îți respecți corpul și să-l tratezi corect. Obiceiurile sănătoase fac o persoană să se simtă mai bine fizic și emoțional.
Atunci când acorzi atenție sănătații organimsului înseamnă că îți pasă de tine și știi că meriți să te simți bine în pielea ta. 

Ierți și refaci relațiile care au avut de suferit


Ranchiuna nu este de folos și nici sănătoasă, iar o persoană care are o sănătate emoțională bună știe când să renunțe la mândrie și orgoliu pentru a vindeca o relație care s-a răcit. Nu toate relațiile pot fi refăcute, dar merită să faci un efort poate doar ca să vezi situația din perspectiva celeilalte persoane.

Ești flexibilă


Persoanele sănătoase emoțional sunt adaptabile și indiferent ce le aduce viața, au ce este necesar pentru a face față. Chiar și cele mai bune planuri pot da greș, dar în loc să intri în panică și să renunți, știi cum să-ți adaptezi așteptările ca să eviți dezamăgirea.

Pui mai mult preț pe experiențe decât pe posesii


În loc să-ți umpli viața cu posesii materiale, alegi să pui preț pe călătorii, activități sau mese cu prietenii, preferând latura intangibilă a vieții. Iar acest lucru este valabil și în ceea ce privește de rețelele de socializare.
O persoană sănătoasă emoțional va petrece timpul bucurându-se de experiențele pe care le trăiește, în loc să irosească momente prețioase încercând să posteze în fiecare clipă pe rețelele de socializare.

Îți cunoști și accepți emoțiile


Un alt semn al sănătății emoționale este faptul că îți accepți emoțiile și sentimentele ca pe o parte naturală a vieții, nu ca pe ceva ce ar trebui să ascunzi sau ignori. Fie că ești bucuros, entuziasmat, trist sau anxios, ești dispus să înțelegi ceea ce simți și să înveți cum să-ți accepți emoțiile sau chiar să le împărtășești cu cei apropiați.

Simți recunoștință pentru cei dragi


Recunoștința indică faptul că îți poți privi viața cu apreciere pentru lucrurile pe care le ai, în loc să vezi doar ceea ce îți lipsește. Te concentrezi asupra relațiilor și oamenilor pe care îi consideri o binecuvântare pentru tine și nu te axezi pe ceea ce consdieri că îți lipsește.

Știi când este cazul să ceri ajutor


Să ceri ajutor poate fi uneroi intimidant sau chiar umilitor pentru cei care sunt orgolioși. Dar oamenii sănătoși emoțional știu că a cere ajutor atunci când ai nevoie nu este un semn de slăbiciune, ci este de fapt un semn de curaj. 

Ești deschisă către noi experiențe


Oamenii care au o sănătate emoțională bună sunt pregătiți tot timpul să încerce lucruri și experiențe noi, care să le îmbogățească cunoștințele și să le țină mintea activă. Experiențele noi pot fi înfricoșătoare uneori, dar faptul că ești dispus să ieși din zona ta de confrot arată că ai încredere în tine și privești viitorul cu optimism.

Pui preț pe dezvoltarea personală


Îți place să vezi cum te dezvolți ca persoană și recunoști că sunt unele lucruri pe care trebuie să le faci pentru a-ți permite să evoluezi. Fie că renunți la obiceiuri nocive, pui capăt relațiilor toxice, încerci lucruri noi sau îți faci timp pentru tine, te înțelegi mai bine pe tine și te concentrezi asupra planurilor tale de viitor.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod