10 lucruri pentru care nu ești niciodată prea bătrân

Chiar dacă ai altă vârstă acum, nu este un motiv să uiți de toate lucrurile care îți plac. Există plăceri simple din copilărie pe care le poți redescoperi fără să te simți bătrân.
Nu te gândi că odată ce ești adult trebuie să renunți la ce-ți făcea plăcere în copilărie. Unele lucruri sunt și mai plăcute la noua ta vârstă și îți vor aduce la fel de multe zâmbete și voie bună. Dacă te consideri prea bătrân pentru micile plăceri ale vieții este momentul să-ți schimbi mentalitatea. Vei vedea că stresul sau momentele de îngrijorare vor fi depășite mai ușor dacă alegi să te distrezi din când în când și să faci lucruri care te fac să-ți reamintești de cei mai frumoși ani. Optimismul și gândirea pozitivă nu au vârstă, iar activitățile aparent mărunte pot diferenția o zi mohorâtă de una plină de veselie și bună dispoziție.

 
Iată câteva lucruri pentru care nu vei fi niciodată prea bătrân:

 
1. Ronțăie un cornet de înghețată

În zilele toride sau iarna când vrei un desert special, nu uita de înghețata la cornet. Nu te resemna cu înghețata servită în cupe, preferată de majoritatea adulților, ci încearcă din când în când și varianta la cornet.
Alege un cornet crocant, plus bucăți de fructe și îți vei aminti cât de amuzant era să mănânci înghețată în copilărie.

 
2. Lasă-te captivat de o carte de colorat

Deși timpul a trecut să știi că nu ești prea bătrân pentru a colora. De fapt, cărțile de colorat pentru adulți sunt în trend și în niciun caz nu vei face o impresie ciudată dacă te relaxezi prin această activitate creativă. Alege culorile care îți plac și creează ceva frumos, care să-ți lumineze după-amiezile geroase de iarnă. Specialiștii aseamănă această activitate cu un exercițiu de meditație pentru că trebuie să te gândești cu atenție cum vei umple spațiile goale pentru a realiza o imagine unitară.

 
3. Mergi la Disneyland

Chiar dacă parcurile Disney sunt considerate în primul rând locuri destinate copiilor, nu înseamnă că adulții nu se pot distra la fel de bine dacă merg acolo în vacanță. Dacă ești deja adult vei aprecia detaliile legate de punerea în scenă a poveștilor, culorile uilizate, costumele, mesele apetisante și felul în care a evoluat prestația actorilor de-a lungul timpului.

 
4. Sari pe o trambulină

Cui nu-i plac tambulinele? Îți dau impresia că zbori și sunt o activitate fizică de un impact redus pentru articulații. Chiar dacă nu mai ești copil ar trebui să încerci din nou această activitate.
Te va ajuta să slăbești în timp ce te distrezi, iar acest mod de a-ți proteja inima te va binedispune tot restul zilei.

 
5. Poartă jeanși skinny

Una dintre părțile ironice ale vieții este că atunci când în sfârșit poți să porți ce vrei, ți se spune că nu este adecvat pentru vârsta ta. Dacă nu în timpul programului de lucru, cel puțin după aceea poți purta cu siguranță jeanși skinny, albi, o cămașă din Hawaii sau o fustă mini.

 
6. Vopsește-ți părul turcoaz

Culorile de păr neobișnuite nu sunt rezervate exclusiv adolescenților. Schimbarea culorii părului într-o nuanță originală te va înveseli și îți dă mai multă încredere pentru a iniția conversații. Chiar dacă nu este acceptabil pentru locul tău de muncă, poți încerca o vopsea temporară pe timp de weekend.

 
7. Plângi când ai nevoie

Copiii mici plâng foarte des, dar odată cu vârsta adultă suntem învățați că nu trebuie să plângem din orice. Potrivit specialiștilor, femeile adulte plâng aproximativ o dată pe lună, iar bărbații de 5 ori pe an.
Cu toate acestea, plânsul are efecte benefice la nivel fizic și psihologic pentru că elimină toxinele din organism, îmbunătățește starea de spirit, stimulează imunitatea și reduce stresul. 

 
8. Mergi din nou la școală

Procesul de învățare nu trebuie neapărat să se încheie după o anumită vârstă. Din contră, este util să-ți menții creierul activ, chiar dacă nu mai ești în etapa în care te gândești ce carieră să-ți alegi sau cu ce job să începi. Nu este niciodată prea târziu să dobândești abilități noi.

 
9. Uită-te la desene animate

Sigur că există filme animate realizate special pentru adulți, care au teme relevante și multe simboluri pe care le poți descoperi. Totuși, în unele zile poveștile clasice în care personajele cântă te pot înveseli și te vor ajuta să treci de momentele dificile.

 
10. Citește o carte pentru copii

Poate că ai parcurs multe lecturi pentru adulți, cu un limbaj complex și evocator, dar nu strică să te uiți din când în când și pe o carte pentru copii, cu povești simple, cu un final fericit. Când zilele devin foarte stresante o astfel de lectură te va ajuta să te relaxezi și să vezi mai rapid soluțiile.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod