Dacă îți cumperi singură flori, poți reduce nivelul stresului

Florile ar putea reprezenta mai mult decât un gest frumos din partea partenerului, conform unui nou studiu.
Potrivit unui studiu realizat de American Chemical Society, mirosurile de la diferite plante și flori au capacitatea de a reduce stresul. Iată cum poți reduce și tu nivelul stresului dacă îți cumperi singură flori!

Un nou studiu a demonstrat că reduci stresul din viața ta atunci când îți cumperi singură flori


Plantele și florile au beneficii de reducere a stresului. Multe persoane vor experimenta mai multe beneficii din partea florilor decât reducerea stresului. Cu toate acestea, nu toate persoanelor pot profita de beneficiile florilor, din cauza alergiilor pe care le au la polen.

Un alt avantaj al plantelor este că acestea contribuie la purificarea aerului.
La rândul său, acest lucru poate duce la îmbunătățirea calității vieții. Încearcă să cumperi flori și plante care există în sezonul respectiv și care sunt crescute în zonă, pentru a economisi bani și pentru a nu afecta mediul înconjurător.

Poate fi vorba despre un efect psihologic


Specialiștii au subliniat faptul că este posibil ca nu florile sau plantele să reducă stresul în mod direct. Sentimentul care a fost corelat cu aceste elemente în societatea noastră poate reprezenta declanșatorul adevărat al unei stări de spirit mai bune și al unui nivel scăzut al stresului.
Ar putea fi chiar și distragerea atenției de la stresul zilnic pentru o scurtă perioadă de timp, lucru care te ajută să ai o stare de spirit mai bună. Acest efect ar putea fi declanșat și de alte lucruri care fac o persoană fericită, de la fotografii la acvarii cu pești.

Care sunt cele mai bune flori sau plante pentru reducerea stresului?


Se crede că unul dintre motivele pentru care este redus stresul de anumite plante și flori are de-a face cu o schimbare chimică la nivelul sângelui și a activității genei. Acest lucru are loc prin inhalarea anumitor mirosuri care sunt eliberate din anumite plante și flori.

Chiar dacă stresul este redus pur și simplu din motive psihologice, multe studii indică faptul că plantele și florile reduc, de fapt, nivelul stresului.
În plus, se crede că unele plante și mirosuri au un efect mai puternic decât altele. Printre acestea se numără și planta de lămâie, lavanda, suculentele, aloe vera, dracaena, planta de mango și cea de portocale. Dacă aceste plante sau mirosuri nu îți atrag atenția, orice floare sau plantă te va ajuta să reduci stresul din viața ta, chiar dacă acest efect este unul temporar.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod