Louis Vuitton și-a prezentat noua colecție în California

Celebra casă și directorul de creație Nicolas Ghesquiere au adus noua colecție haute-couture într-o bijuterie arhitecturală din Palm Springs, relatează AFP.

În fața a 500 de persoane între care s-au făcut remarcate actrițele Catherine Deneuve, Charlotte Gainsbourg, Marisa Tomei, dar și rapperul Kanye West și președintele LVMH, Bernard Arnaud, Casa Vuitton și-a etalat colecția prezentată de top-modele cu alură de amazoane despletite în rochii de piele, despicate, franjurate, dantelate sau mulate.

Au urmat apoi manechinele în combinezon pantalon și combi-shorts, cu imprimeuri vegetale sau inspirate din țesăturile indio-americane. Aproximativ 50 de manechine au defilat pe podiumul amplasat la reședința în care au locuit actorii Bob și Dolores Hope, o capodoperă arhitecturală din 1973 realizată de arhitectul american John Lautner, care străjuiește colinele din Los Angeles, relatează Agerpres.

Nicolas Ghesquiere, care a preluat postul de director de creație la Casa Louis Vuitton la sfârșitul anului 2013 în locul lui Marc Jacobs, a declarat că a avut în minte ideea "unei femei libere care trăiește în deșert".

Siluete fluide, uneori în piele alteori în țesături, au creat ideea de mișcare, esențială pentru o femeie, este de părere Ghesquiere.

Ziariști, celebrități și mai ales clienți s-au înghesuit să vadă top-modelele în aceste ținute de inspirație 'glam-rock', cu machiaje și coafuri amintind de cele ale superstarului David Bowie.

Organizarea unei parade de modă este esențială atât pentru imaginea casei cât și pentru a strânge relațiile cu clienții, care au venit miercuri din toate colțurile țării, dar și din China sau Canada.

În fața costurilor de organizare ale unui astfel de eveniment, care pot ajunge uneori la mai multe milioane de euro, directorul general al casei Louis Vuitton, Michael Burke, a declarat că "a meritat fiecare bănuț".




Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod