Elena Udrea, primele declaraţii la ieşirea din închisoare: "Mulţumesc celor care au crezut în mine"

Fostul ministru a ieşit joi din Penitenciarul Târgşor. Udrea va fi plasată în arest la domiciliu, după ce instanţa supremă a decis definitiv înlocuirea măsurii arestului preventiv, în dosarul "Gala Bute".

Elena Udrea a declarat, la ieşirea din Penitenciarul Târgşor, că faptul că a putut ieşi astăzi din închisoare arată că justiţia are o şansă, că există profesionişti, oameni curajoşi care pot face ca justiţia să fie dreaptă, ea mulţumindu-le celor care au avut încredere în ea, în special lui Traian Băsescu.

"Faptul că eu, Elena Udrea, am putut ieşi astăzi pe poarta penitenciarului arată că justiţia are o şansă, că există oameni profesionişti, curajoşi şi corecţi, care pot face ca justiţia să fie dreaptă", a declarat, joi după-amiază, Elena Udrea, la ieşirea din închisoarea de femei de la Târgşor, judeţul Prahova.

Ea a cerut iertare celor care au fost lângă ea şi au susţinut-o şi cărora nu le-a fost uşor, întrucât este mai greu pentru cei din afară decât pentru cei închişi.

Întrebată ce va face în continuare şi dacă va rămâne în politică, Elena Udrea a răspuns: "Voi rămâne în politică pentru că sunt foarte multe lucruri de schimbat şi de îndreptat.

Faptul că Elena Udrea a fost arestată, nu înseamnă că s-a făcut justiţie, aşa cum vor unii să spună. Cred că este nevoie de justiţie, dar justiţia nu trebuie să se facă ca o răzbunare, ci să fie în conformitate cu legea şi cu dreptatea", a spus Udrea.

Întrebată dacă în dosarul disjuns din dosarul Gala Bute va da declaraţii împotriva lui Vasile Blaga, a lui Traian Băsescu, dar cine a folosit banii din campanie, Udrea a răspuns: "Haideţi să lăsăm dosarul acela să curgă mai departe şi să vedem care este adevărul în ceea ce priveşte modul în care s-a finanţat campania PDL din 2012 pentru alegerile locale".

La întrebarea dacă va mai face vreun denunţ, Elena Udrea a răspuns că a făcut unul singur, dar acela a fost respins.

"Sunt fericită că există magistraţi curajoşi.

Nu trăim vremuri normale, din păcate pot accepta că am stat aproape trei luni în arest, aşa cum am spus, cred că este destinul meu, dar nu cred că este firesc să folosim acest instrument al arestului preventiv în modul acesta excesiv şi abuziv, pentru că nu vorbim doar de oameni politici. M-am întâlnit în arest cu femei care erau acuzate de infracţiuni economice: contabile, directoare economice luate la grămadă, luni de zile femei care nu au fost o dată chemate să dea declaraţii, femei care aveau copii acasă şi care plângeau în fiecare noapte că stăteau acolo şi nu înţelegeau de ce nu pot sta măcar acasă, alături de copiii lor.
Ar trebui să fim mult mai atenţi la modul în care aplicăm legea şi la instrumentele pe care le folosim"
, a afirmat Udrea.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod