Ținute pentru femeile de peste 50 de ani. 50 de idei din care să te inspiri

Stilul vetimentar se adaptează vârstei, însă, din păcate, foarte multe femei de peste 50 de ani consideră că hainele plictisitoare, în culori închise, sunt alegerile potrivite la această vârstă.
Iată câteva trucuri de stil pe care să le încerci ca să ai ținute impecabile după vârsta de 50 de ani:

Evită hainele foarte largi


Pentru că odată cu instalarea menopauzei numeroase femei se pot confrunta cu creșterea în greutate din cauza fluctuațiilor hormonale și a încetinirii metabolismului, hainele largi devin după această vârstă principala opțiune. Dar este o greșeală majoră să crezi că îți poți ascunde kilogramele în plus cu ajutorul hainelor largi. Acestea nu fac altceva decât să amplifice volumul și să te facă să pari mai masivă. Alege haine care îți pun silueta în valoare, indiferent dacă ești suplă sau plinuță.

Pune-ți talia în valoare


Curelele ar trebui să-și facă loc în rândul accesoriilor tale preferate după vârsta de 50 de ani.
Sunt ideale pentru a-ți evidenția talia și te ajută indiferent de forma corpului tău, dacă ești slabă sau mai plinuță. Descoperă aici ce curele să porți în funcție de forma siluetei tale.
De asemenea, poartă bluze, pulovere și cămăși care ajung până la nivelul taliei și evită-le pe cele prea lungi. Un alt truc este să bagi cămășile și bluzele în pantaloni pentru a-ți evidenția talia.
 

Citește și: Tunsori scurte pentru femeile de peste 50 de ani. Cele mai frumoase 30 de stiluri 


Alege culori deschise


Preferi culori neutre precum negru, gri sau maro? Este o altă greșeală pe care o fac des femeile de peste 50 de ani.
Deși sunt esențiale în orice graderobă, aceste culori folosite în exces te pot îmbătrâni. În schimb, nuanțele deschise adaugă luminozitate chipului și îți oferă un aspect modern și tineresc. Alege topuri, cămăși și pulovere în nuanțe de bleu, roșu, roz, galben, violet sau verde. Poți opta pentru nuanțe deschise și pastelate dacă nu îți plac cele intense.

Nu te teme să porți imprimeuri


Imprimeurile cu modele de mici dimensiuni, în culori interesante, reprezintă o altă variantă de a adăuga prospețime și un aer modern ținutelor tale. De exemplu, o cămașă cu dungi verticale, o rochie cu imprimeuri florale sau o jachetă cu imprimeu leopard sunt numai câteva astfel de piese pe care ar trebui să le ai în garderoba ta. 

Folosește eșarfe


Atunci când porți haine de culoare închisă nu uita să adaugi o eșarfă colorată.
Acest accesoriu pe care îl porți în apropierea feței adaugă culoare și luminozitate tenului și în același timp oferă un plus de personalitate ținutei tale.

Investește în sacouri


Sacourile sunt excelente pentru a completa cu stil orice ținută. Pot fi purtate chiar și cu blugi și pantofi sport, pentru o ținută cât se poate de modernă și tinerească. Poți opta și pentru sacouri în culori deschise precum roz, bleu, galben, camel etc.

Poartă rochii midi


Rochiile care ajung până la genunchi sau cele care se situează la jumătatea gambei sunt în tendințe deja de câțiva ani și sunt o alegere excelentă și pentru femeile de peste 50 de ani.
Sunt ușor de purtat și arată foarte bine în varianta cu imprimeuri delicate. Modelul care te avantajează cel mai mult este cel petrecut, mai ales dacă ești plinuță, dar și cel cu un croi de tip A, strâns în jurul talie și cu o fustă mai largă.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod