Tunsori scurte pentru femeile de peste 50 de ani. Cele mai frumoase 30 de stiluri

Structura și textura părului se schimbă odată cu vârsta. De aceea este posibil să descoperi că tunsorile care ți se potriveau perfect la 30 de ani nu ți se mai potrivesc la fel de bine după o anumită vârstă.
Care este motivul? Din păcate, trecerea anilor afectează totul, de la nivelul hormonilor și până la fermitatea pielii sau structura firului de păr.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă părul se schimbă treptat. În primul rând ne confruntăm cu albirea. Dacă această problemă este destul de ușor de rezolvat folosind vopseaua de păr (deși părul alb este un trend major în ultimii ani), firele albe nu diferă numai prin culoare, ci și prin textură. De obicei aceste fire sunt mai aspre și mai puțin flexibile. 

Pe de altă parte, schimbările hormonale survenite odată cu instalarea menopauzei pot să provoace o rărire a părului.
Nivelul estrogenului scade și foliculii de păr sunt la rândul lor afectați. Părul se regenerează mai greu și unii foliculi devin inactivi. 

Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care tunsorile scurte și medii sunt foarte potrivite pentru femeile de peste 50 de ani. Părul este mai greu atunci când este lung, ceea ce face ca firele să fie mai întinse, inclusiv la rădăcini. Rezultatul este mai puțin volum la nivelul rădăcinilor și un scalp vizibil, care accentuează efectul de rărire a părului.

„Părul scurt oferă impresia unui look tineresc.
Pe măsură ce înaintezi în vârstă, este posibil ca părul tău să devină mai rar și să aibă tendință de cădere. O tunsoare scurtă oferă volum, maschează rărirea părului și este în același timp mult mai ușor de aranjat”, declară pentru whowhatwear.co.uk hairstilistul Valerie Maine. Este important să iei în considerare textura părului atunci când alegi o tunsoare scurtă astfel încât să-ți fie ușor să-l aranjezi în fiecare zi.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elena pe 28 Mai 2020, 12:42
    articolele citite

    Sunt idei f.foarte bune(la toate articolele pe care le citesc)mai greu de gasit coafeza care sa le si realizeze,mai ales cand ai parul cu fir subtire si fara volum,ma necajesc zilnic si nu mai stiu ce sa fac.Felicitari pentru tot ce postati!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod