Moda sustenabilă: De ce își cumpără fashionistele haine second hand și ce piese aleg

De ce să cumperi haine care imită stilul vintage când poți cumpăra piese autentice? Descoperă ce haine second hand aleg fashionistele
2020 a fost presărat cu numeroase trenduri de inspirație vintage, de la pulovere tricotate masiv, cu modele complexe și broderii, până la jeanși cu croială retro sau jachete din piele întoarsă, de tip cojoc. De asemenea, rochiile cu umeri voluminoși, în stilul celor purtate în anii '80, au fost în tendințe anul trecut. 

Multe branduri au inclus în colecțiile lor astfel de piese cu aspect retro, însă fashionistele au găsit o modalitate mult mai practică de a adopta look-ul vintage. Este vorba despre hainele second hand, care nu doar imită stilul din trecut, ci îl reprezintă în mod autentic. 
Unele piese vestimentare arată mai bine atunci când sunt deja uzate, având acel aspect pe care producătorii se străduiesc să-l reproducă în cazul hainelor noi cu aspect retro.
Iată ce piese vestimentare ar trebui să cumperi în variantă second hand:

Jeanși

Cel mai bun denim este cel purtat, iar odată ce ai găsit perechea perfectă, o poți purta toată viața. Vor arăta tot mai bine pe măsură ce se uzează. Iar dacă vrei să „arzi” această etapă, atunci poți cumpăra blugi second hand recondiționați, care arată excelent. Sunt în tendințele croielile vintage, precum jeanșii drepți, cei cu talie înaltă sau blugii cu nasturi în loc de fermoar.

Sacouri

Un avantaj în ceea ce privește cumpărarea hainelor second hand este acela că poți includ în colecția ta piese ale unor branduri faimoase, la un preț mult mai mic decât dacă ai cumpăra unele noi.
De asemenea, se poartă sacourile în carouri, cele supradimensionate sau sacouri în nuanțe prețioase de roșu bordeaux, verde închis sau tonuri neutre de camel, bej sau crem. Poți opta și pentru cele în stilul anilor '80, cu bureți în zona umerilor, care vor arăta foarte bine în asociere cu rochii midi și jeanși.

Pulovere groase

Ți se pare că nu găsești niciodată în magazine pulovere groase, din materiale de calitate și la prețuri accesibile? Este o problemă cu care se confruntă cele mai multe fashioniste, astfel că popularitatea puloverelor și cardiganelor second hand a crescut masiv. Sunt în tendințe puloverele „urâte” sau kitsch, care includ modele elaborate și broderii multicolore.
Se poartă și puloverele tricotate masiv, precum împletitura irlandeză Aran care include romburi în relief. În magazinele second hand premium poți găsi pulovere din lână sau chiar din cașmir, la un preț accesibil.

Bluze inedite

Cămășile și bluzele din materiale delicate, cu imprimeuri interesante, sunt întotdeauna în tendințe. Poți găsi în magazinele second hand bluze care pot deveni piese de rezistență ale garderobei tale. Dungile verticale, imprimeurile florale sau cele geometrice aduc un plus de personalitate oricărei ținute și se potrivesc perfect cu jeanși vintage sau pantaloni de costum și sacou, precum și cu fuste creion pentru o ținută office.

Paltoane și jachete de tip cojoc

Cojocul este o piesă clasică, ce nu pare să se demodeze vreodată.
Cumpărat nou, cojocul din piele naturală poate fi destul de costisitor, prin urmare poți opta pentru varianta second hand. Există numeroase modele din care poți alege, cele mai populare fiind cele cu textură pufoasă sau cele cu guler întors, în stilul anilor '70.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod