piele

Ce să mănânci ca să ai o piele sănătoasă și luminoasă

Sănătatea pielii tale este foarte importantă. Până la urmă, pielea este cel mai mare organ și este nevoie să o îngrijești mereu, dacă vrei să își păstreze toate funcțiile și, mai ales, aspectul plăcut. Medicii recomandă să o menții hidratată în permanență și să o ferești de expunerea la razele ultraviolete.
Un alt aspect este, însă, extrem de important: nutriția. Prin alimentele pe care le mănânci obții diverse vitamine și nutrienți care ajută pielea să se regenereze și să aibă un aspect tânăr mai multă vreme. De aceea, este bine să știi care sunt principalele vitamine care contribuie la sănătatea pielii și, mai ales, ce alimente să mănânci ca să le obții.

În acest articol afli despre cele mai importante vitamine și nutrienți care regenerează pielea.

Vitamina A


Vitamina A sau retinolul este un nutrient esențial care joacă un rol important în sănătatea pielii, a ochilor și a sistemului imunitar.
Retinolul, în formula sa chimică, este inclus în multe produse cosmetice care tratează diverse probleme ale pielii, precum acneea sau ridurile.

Poți obține vitamina A și din alimentele pe care le mănânci. Carnea, ouăle, produsele lactate conțin vitamina A. În produsele de origine animală, precum ficatul de vită sau de miel, uleiul de pește, peștele gras, brânza de capră, camembert sau cheddar se găsește retinolul în stare naturală, în timp ce în produsele vegetale se găsește betacarotenul pe care organismul îl transformă ulterior în vitamina A.
Citește continuarea pe divahair.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod