Inginerul care poartă fuste și pantofi cu toc, iar soția îl ajută să le aleagă: „Pentru mine hainele nu au gen”

Cei mai mulți dintre noi considerăm că hainele au „gen”. Ideea că unele haine trebuie purtate numai de femei sau numai de bărbați este puternic înrădăcinată în opinia generală.
Cu toate acestea, ar trebui să ne amintim că în urmă cu mai puțin de o sută de ani era de neconceput ca o femeie să poarte pantaloni. De asemenea, costumele de baie nici nu existau, iar oamenii mergeau la plajă și intrau în apă îmbrăcați din cap până în picioare. Iar cu și mai mult timp în urmă, pantofii cu toc erau purtați în special de bărbați.

Prin urmare, de ce ni se pare atât de șocant să vedem un bărbat purtând o fustă creion și o pereche de pantofi cu toc stiletto? Un inginer american stabilit în Germania s-a întrebat același lucru și a simțit nevoia să pună la îndoială aceste stereotipuri de gen. 

Mark Bryan este inginer în robotică. Își trăiește viața ca o persoană obișnuită, cu excepția faptului că se îmbracă diferit față de restul bărbaților.
Mark poartă aproape întotdeauna fustă și pantofi cu toc când merge la serviciu, în oraș sau chiar și când stă acasă.

Mă îmbrac așa pentru că pot. Am admirat întotdeauna femeile care poartă fuste strâmte și tocuri. Nu din punct de vedere sexual, ci prin puterea pe care o inspiră. Nu mă îmbrac din motive sexuale, ci mă îmbrac așa cum ar face-o orice femeie de carieră. Pentru mine hainele nu au gen. Prefer fustele în locul rochiilor. Rochiile nu îmi permit să combin genurile. Port de obicei un look masculin în partea de sus”, a declarat Mark pentru BoredPanda.

Întrebat ce îl inspiră să poarte fuste și pantofi cu toc, Mark spune că astfel are mai multe opțiuni vestimentare. „Pantalonii pentru bărbați vin în puține variante de culori: negru, gri, bleumarin și maro.
Nu prea sunt pantaloni cu imprimeuri. Purtând fuste, pot să adaug roșu, verde, albastru deschis, imprimeuri florale, animal print etc. E valabil și în privința pantofilor”, spune inginerul.

Mark este căsătorit de 11 ani și este susținut de soția sa și de familie: „Soția mea îmi face sugestii referitoare la ce să port. Fiica mea își dorește uneori să împrumute din pantofii mei”, spune bărbatul.

Acesta a dezvăluit și care sunt reacțiile oamenilor atunci când îl văd. Femeile, în special cele în jurul vârstei de 30-40 de ani, îi fac complimente. Bărbații fac diverse comentarii sau îi pun întrebări, dar de obicei nu îi complimentează ținuta.

„Să luăm ca exemplu o persoană cu părul verde. Părul verde nu este normal. Privești această persoană și mintea îți spune că este o persoană cu părul verde, te gândești că este ciudat sau interesant, apoi revii la ceea ce făceai și nu te mai gândești la asta.
Cred că același lucru se întâmplă și atunci când oamenii mă văd pe mine cu fustă și pantofi cu toc”, spune Mark, care a început să poarte fuste în urmă cu cinci ani.

Sunt suficient de bătrân să-mi amintesc că la școală fetele nu aveau voie să poarte pantaloni. În prezent pantalonii au devenit un articol vestimentar non-gender. Deci de ce nu ar putea fustele și pantofii cu toc să fie non-gender? În afară de asta, bărbații au purtat tocuri înaintea femeilor. Poate că nu stilul stiletto de azi, dar bărbații au purtat tocuri înaintea femeilor”, adaugă el.

Mark nu este doar inginer, ci este și antrenorul principal al unei echipe de fotbal. În prezent își restaurează mașina Porche 911 din 1967, iar soția sa îl ține „ocupat” cu o mulțime de treburi. 

Fac asta fără un motiv sexual.
Bărbații pot purta acest stil fără să fie catalogați ca fiind gay sau transsexuali. Nu am un comportament efeminat și nu sunt gay, acesta fiind comentariul pe care îl primesc cel mai des din partea bărbaților. Ei presupun că sunt gay, dar realizează că nu este cazul după ce încep să discute cu mine. Sunt doar un bărbat obișnuit, normal, heterosexual și căsătorit. Îmi plac femeile frumoase, mașinile Porche și vreau să includ o fustă și pantofi cu toc în ținutele mele de zi cu zi
”, spune Mark.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod