Albastru de metil pe păr. Cum să-l folosești corect

Există multe moduri în care poți folosi albastru de metil pe păr. Știai că acest dezinfectant pe care îl găsești în farmacii poate să redea strălucirea părului alb?

Ce este albastru de metil?


Această substanță de culoare albastră este un medicament și un colorant. Este folosit ca dezinfectant și poate fi utilizat pentru a trata durerile în gât, infecțiile urinare și leziuni minore ale pielii. A fost descoperit în anul 1876 de chimistul german Heinrich Caro. Albastru de metil a fost inclus de Organizația Mondială a Sănătății pe lista medicamentelor esențiale.

Cum să folosești albastru de metil pe păr


În afara efectelor sale antibacteriene, albastru de metil este folosit adesea și ca vopsea. Poate fi utilizat pentru colorarea părului, de obicei în asociere cu violet de gențiană. În cazul persoanelor care au părul alb sau blond platinat, albastru de metil este folosit pentru a neutraliza tonurile de galben și a reda albul strălucitor al părului.
Dacă ai părul alb sau cu multe fire albe și vrei să-i amplifici strălucirea naturală, adaugă câteva picături de albastru de metil în sticla de șampon.
Spală-te apoi pe cap și lasă șamponul să acționeze timp de câteva minute înainte de a te clăti. În acest fel vei neutraliza nuanțele de galben din păr și îi vei oferi un aspect argintiu intens. Ar trebui să pui maximum patru, cinci picături de albastru de metil în sticla de șampon. Dacă adaugi prea mult albastru de metil în șampon, părul poate căpăta o tentă de albastru sau verde, în urma reacției cu pigmentul galben.

Cum să-ți vopsești părul cu albastru de metil


Toarnă o sticluță de albastru de metil și o jumătate de sticluță de violet de gențiană într-un sfert de sticlă de balsam sau mască pentru păr. Amestecă foarte bine și aplică pe părul umed.
Lasă să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește-te. Este foarte important să te clătești cu apă din abundență, timp de cel puțin cinci minute. Albastrul de metil și violetul de gențiană pătează pielea și hainele. Riști să lași urme de albastru de metil pe haine sau pe fața de pernă dacă nu te clătești suficient.

Ce trebuie să știi despre vopsirea părului cu albastru de metil


Spre deosebire de o vopsea clasică, din comerț, rezultatele pe care le obții când îți vopsești părul cu albastru de metil variază foarte mult. Părul blond și părul șaten deschis care include nuanțe aurii va deveni verde, nu albastru. Vei obține un ton de albastru pur numai pe părul complet decolorat, iar decolorarea părului este un procedeu complicat pe care nu ar trebui să-l încerci singură acasă.
În amestecul de albastru de metil și balsam se adaugă de obicei violet de gențiană pentru a estompa tonurile verziu. Aceste nuanțe verzui apar în special după primele spălări.

Cele mai bune rezultate în cazul vopsirii părului cu albastru de metil se obțin pe părul alb. Prin urmare, dacă ai părul alb sau ai multe fire albe, poți încerca cu succes vopsirea cu albastru de metil.

Întreținerea părului vopsit cu albastru de metil


Pentru ca nuanța de albastru să fie intensă, trebuie să reaplici cu regularitate amestecul de balsam, albastru de metil și violet de gențiană. În timp, pigmentul se estompează treptat și duce la apariția nuanțelor verzui neplăcute. Pentru că albastru de metil îți poate usca părul, folosește la fiecare spălare un balsam de păr și aplică o dată pe săptămână o mască intens hidratantă.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod