5 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a-ți decolora părul

Culorile de păr foarte deschise sunt în tendințe, în special tonurile de blond argintiu și nuanțele pastel care necesită decolorarea completă a părului.
Înainte de a face acest pas trebuie să afli care sunt consecințele decolorării asupra părului tău și cum ar trebui să-l îngrijești după decolorare.

Trebuie să mergi des la salon


Dacă până acum ai avut o nuanță de păr apropiată de culoarea naturală a părului tău, probabil că ți-ai permis să aștepți mai mult între două vizite la salon pentru a te vopsi. După ce te decolorezi, acest lucru nu mai este posibil. Nu doar că rădăcinile vor fi mult mai vizibile, dar în același timp te vei confrunta cu apariția benzilor de culoare, o problemă des întâlnită în cazul părului decolorat.

„Scalpul produce căldură care se distribuie de-a lungul firelor de păr pe o lungime de aproximativ 1,5 cm.
Dacă părul nou crescut este mai lung de atât, decolorarea nu va fi uniformă, ceea ce creează o diferență de culoare sub forma unei benzi. Pentru a repara acest efect, trebuie să decolorezi părul deja decolorat, ceea ce duce la degradare și rupere”, declară colorista Madison Garrett pentru byrdie.com. Prin urmare, ar trebui să mergi la salon pentru decolorare la fiecare 4-6 săptămâni pentru a preveni acest efect.

Decolorarea este costisitoare


Prima vizită la salon pentru decolorare va fi foarte costisitoare, din moment ce procedura durează mult timp și necesită decolorant special. „Dacă o clientă a fost vopsită sau a avut oricare alt tratament chimic pentru păr, decolorarea completă va dura mult și va costa destul de mult”, spune specialista.
Nu doar prima vizită este costisitoare, ci și întreținerea culorii.

Părul tău va avea nevoie de îngrijire specială


Se poate spune că părul decolorat este precum mătasea - trebuie să-l tratezi cu atenție deosebită, altfel îl vei distruge. Părul decolorat este mai uscat, fragil și se poate rupe ușor pentru că îi plisește elasticitatea. Folosește o mască hidratantă de două ori pe săptămână și aplică un ulei nutritiv înainte de a te spăla pe cap.

De asemenea, este o idee bună să investești într-o față de pernă din mătase, care va proteja părul decolorat de efectele frecării. „Folosește produse special concepute pentru părul decolorat, recomandate de coloristul tău, nu îți prinde părul în cozi strânse și nu pieptăna părul când este ud”, recomandă specialista.

Nu exagera cu tratamentele pe bază de cheratină


Cheratina este proteina din care este compus părul, iar produsele de îngrijire și tratamentele pe bază de cheratină au devenit foarte populare în ultimii ani.
Însă specialiștii avertizează că prea multă cheratină este nocivă pentru părul decolorat.

Această substanță se acumulează pe firele de păr, pe care le îngreunează și le reduce elasticitatea, ceea ce poate duce la ruperea lor. Folosește în schimb măști hidratante și uleiuri nutritive care redau elasticitatea părului decolorat.

Nu te vopsi acasă


Nuanțele de păr pastel sunt în tendințe deja de ani buni, iar dacă ai părul blond platinat sau gri argintiu probabil te gândești că nu este deloc dificil să-ți faci singură acasă o nuanță pastel. Dar pentru că decolorarea a fost un proces dificil și întreținerea nuanței foarte deschise nu este deloc simplă, este de preferat să eviți experimentele de culoare, chiar și cele pastel.


Nuanțatoarele și vopselele temporare pot lăsa reziduri de pigmenți pe firele de păr, care îți pot afecta permanent culoarea. Apelează la ajutorul coloristului sau hairstilistului dacă vrei să obții o nuanță pastel perfectă.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod