Femei fără complexe: 6 fotomodele grase care schimbă regulile modei

Dosar Eva. Manechinele cu forme generoase încep să fie apreciate în lumea foarte pretenţioasă a modellingului, din care au fost excluse decenii la rând.

În lumea îngustă, câteodată de neînţeles a modei, există câteva femei normale. Femei obişnuite. Femei grase, dacă e să spunem adevărul pe şleau. Femei plinuţe, dacă e să fim drăguţi cu ele şi să le încurajăm. Dar oricum am dori să le numim, ele sunt, de fapt, femei adevărate, cu bune şi cu rele. Nu se încadrează în standardele extreme trasate de "conspiraţia" caselor de modă, a designerilor şi a revistelor glossy care promovează doar frumuseţe perfectă, doar trupuri de vis, doar linii ajustate în Photoshop care sfidează biologia.

A devenit plictisitor pentru mine să tot aud modele plus-size care spun că se simt rău că sunt grase.
Noi suntem speciale. Reprezentăm femeia cu dimensiuni standard în America - suntem frumoase, îndrăzneţe şi nu numai
Toccara Jones
Femeile normale din modă sunt cele care nu fac nimic pentru a arăta altfel. Sunt ele însele şi au curajul să arate asta fără niciun complex. Şi-au câştigat cu greu locul lor în lumea "perfectelor" şi se bucură acum de tot respectul. Sunt modelele plus-size la care industria a început să apeleze când a început să accepte că ceea ce promova avea o legătură tot mai slabă cu lumea reală. Milioane de femei supraponderale din toată lumea sunt reprezentate de aceste modele plus-size, iar profesioniştii au nevoie de ele pentru a se adresa maselor.


Noul val de modele plus-size pare să aibă forţa de a sparge tiparele nedrepte din lumea modei. Numai în ultimele două luni, un model britanic care se încadrează la mărimea 44 a apărut în Sports Illustrated la rubrica "Costum de baie", iar ediţia britanică a celebrului calendar Pirelli a inclus şi o femeie de măsura 46, menţionează cotidianul britanic Daily Mail.

Intrarea modelelor plus-size reprezintă o nouă eră pentru femeile obişnuite, care preferă să vadă brandurile favorite punând hainele pe un corp la care ele se pot raporta, nu pe nişte manechine băţoase care transmit clar ideea "Asta nu e pentru tine! Tu nu poţi purta aşa ceva!".
E o schimbare binevenită de strategie, din care toată lumea are de câştigat: producătorii, clienţii, dar şi modelele cu un surplus evident de greutate.

Forţaţi să ţină cont de preferinţele publicului, specialiştii din industrie au înţeles că trebuie să accepte modelele grase. Femeile care acum un deceniu nici n-ar fi îndrăznit să bată la uşa redacţiei unei reviste se bucură acum de un succes încurajator - primesc contracte, cereri pentru şedinţe foto, au fani în toată lumea şi sunt foarte urmărite pe reţelele de socializare.

Daily Mail ne face cunoştinţă cu şase dintre cele mai de succes modele plus-size.
Poveştile lor, prezentate succient, sunt dovada că femeile obişnuite au dreptul să se simtă normale. Să se simtă femei.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (17)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ecaterina pe 1 Iul 2015, 13:38
    Pt Tedi

    Exista si persoane care sufera de anumite boli si iau in greutate... exista si oameni care sunt supraponderali si nu pot slabi pentru ca au anumite perioade stresante si nu se pot abtine de la mancare... este elegant sa avem o atitudine intelegatoare fata de semeni... e usor sa judeci pe cineva, insa pentru unii viata a fost mai grea decat pentru ceilalti... cunosc persoane minunate care s-au luptat cu kilogramele, e foarte greu...unele au reusit, altele nu... sau nu inca... la fel de greu este si sa vrei sa te ingrasi si sa nu se depuna nimic, oricat ai manca...

    2
    0

  • Ecaterina pe 1 Iul 2015, 13:31
    24 de ore

    e destul de greu pentru o femeie cu copii si cu un loc de munca sa isi adune fortele si pentru sala... daca barbatul vrea langa el o sotie care sa arate bine, sa puna si el umarul la treburile casnice...

    1
    0

  • kiki pe 19 Mar 2015, 10:08
    adevaruri

    Adevarul e la mijloc : nici schelete ambulante,dar nici XL nu sunt de promovat. Sigur ca ar trebui schimbate standardele,dar asta nu trb sa ofere acoperire femeilor neglijente,ce nu vor sa faca nici un efort sa arate normal. NORMAL,zic eu,inseamna fara oase la vedere dar si fara sunci sau colacei...Deci,un pic de gimnastica si mai putina shaorma si Cola...Cat despre fetele din articol...sigur ca vor si ele bani si faima...

    7
    2

  • Cristina Mailat pe 16 Mar 2015, 11:44
    titlu ofensator

    Daca ati fi scris un articol cu un asemenea titlu in America sau in Europa Occidentala, ati fi fost dati in judecata in 3 minute si jumatate. "grase" este un cuvant la fel de ofensator ca si "poponar", "negru" (in loc de american african). Nici o femeie nu ar trebui categorisita in acest fel folosind cuvinte precum, slaba, grasa, inalta, scunda, asa cum nici o persoana nu ar trebui catalogata dupa preferintele sexuale, religioase, de opinie sau de cultura! Pacat ca inca suntem cu mii de ani lumina in spatele unei tari civilizate in care un articol cu un asemenea titlu ar fi fost aruncat direct la gunoi.

    12
    10

  • Gabriel Marinescu pe 16 Mar 2015, 09:06
    Femeile cu forme sunt cele cu adevarat apetisante

    Acesta este adevarul si degeaba se incearca mentinerea unei adevarate psihoze prin care sa preferam pe cele slabe scheletice care nu sunt numai dizgratioase si cu adevarat neatragatoare sexuall pentru toti barbatii dar celor mai multi barbati le este jena sa recunoasca asta.Femeile cu forme sunt cu adevarat voluptoase si placute in intimitate,(nu fac referinta aici si acum despre cele exagerate,ci DOAR CU FORME sa fiu inteles)Lesinaturile acelea slabe pretinse"pefecte"sunt purtate ca niste trofee dar cei ce le poarta trag cu ochiul discret tot la femeile cu forme!

    10
    1

  • Irina from Mars pe 15 Mar 2015, 23:29
    Fără complexe?

    Astea sunt nesimţite, nu "fără complexe". Decât să le promoveze, mai bine le-ar trimite la sală.

    8
    13

  • brasoveanu pe 15 Mar 2015, 21:47
    ...

    sa-mi spuna si mie cineva ce fel de purtator de izmene ar trebui sa fie incat sa nu-i placa cele doua modele expuse mai sus (de la dreapta spre stanga) ?

    2
    0

  • chiar asa? pe 15 Mar 2015, 13:57
    chiar asa?

    ”Tiparele nedrepte din lumea modei”...As spune tiparele tembele din lumea modei. Nu poti sa-ti pastrezi acele masuri decat o portiune a vietii tale sia asta cu multe eforturi si bani. Totul e o exagerare groteasca. Nu e normal sa ai 40kg la 1.80m. Si asta se intampla si cu modelele. Majoritatea sunt anorexice. Vomita dupa ce mananca trei frunze de salata. Asta nu inseamna ca trebuie sa mananci ca nesimtitul si sa nu dai atentie la ce bagi in gura. Dar a te pastra in proportii rezonabile oricum nu are legatura cu cele 40 kg. Probabil ca si-au dat seama ca pierd contactul cu publicul, iar marea masa de femei normale nu se regasesc in croielile lor. Eu port M, la 46 de ani, dar de la multe firme trebuie sa iau XL sau XXL ca sa-mi vina bine. Cele care poarta XXL nu au nicio sansa sa gaseasca ceva.

    20
    5

  • Oana pe 15 Mar 2015, 12:17
    grase???!!1

    In primul rand se spune supraponderale. In al doilea rand, foarte urat din partea revistei Eva sa foloseasca astfel de apelative la adresa femeilor. Realitatea este ca sunt si femei rotunde pe aceasta lume, marimea 10-12 este standard, nu 0.

    18
    6

  • Tedi pe 15 Mar 2015, 12:15
    lume dementa!

    Cat de idiot si nesimtit sa fi sa te multumesti cu tine cand esti gras?!...Cand toti din jurul tau arata sexi si bine si tu te reversi si nu-ti gasesti haine in magazine?!?!...Sau cand se uita lumea pe strada la tine urat si auzi si comentarii rautacioase?!?!...Nu mai zic de momentul cand te uiti in oglinda?!..Si cand iti spune copilul ca au ras colegii de el pt ca are parinte ca o balena?!....Pune-ti mana si ambitonati-va sa slabiti!...Sau sa nu va lasati sa ajungeti niste balene esuate,de rasul societatii!...Poate nu-mi stergeti mesajul ca in alte dati...E parerea mea,poate putin mai du exprimata,dar corecta.Corecta pt o societate normala si sanatoasa.Mersi!

    16
    25

  • Normal pe 15 Mar 2015, 11:45
    Dosar Eva

    Marele Rubens a stiut el ce a stiut.

    9
    11

  • geodezia pe 15 Mar 2015, 09:34
    modele

    Felicitari ca doar lumea nu este doar din uscaturii asta este femeia normala Sa nu imi spuna mie cineva ca vrea sa pipaie scinduri si nu o femeie cu forme

    20
    3

  • Cornelia pe 15 Mar 2015, 09:19
    Femei fara complexe

    Acest articol ar trebui citit de catre Mihaela Radulescu.

    21
    4

  • Voicu pe 15 Mar 2015, 09:07
    femeia normala

    Naomi Campbell e anorexica? Nici vorba, iar asta n-o impiedica sa fie un model de succes! Peoblema e ca aceasta politica de "marketing" prosteste tot tineretul din ziua de azi, care in loc sa invete pt a-si face o cariera aleg sa se infometeze ptr a devein "mari VIP-uri", tot felul de "asistente" sau pitzipoance care mai appoi sunt culese cu duba si duse acolo unde le e locul: la mititica!

    12
    1

  • Mate pe 15 Mar 2015, 07:52
    strategie de marketing realista

    Trebuie sa recunoastem ca o haina sta mult mai bine pe "umerasele" pomenite de Marcu...Doar ca atunci cand te decizi sa cumperi vrei sa stii cum ar sta pe tine, nu pe umeras...Si mi se pare absolut firesc sa iti dai seama de asta cand vezi haina pe o femeie normala...Asa ca tine!...Asa ca majoritatea femeilor din lumea asta...Nu e normal sa te adresezi unei minoritati...cand vrei sa te adresezi majoritatii...daca vrei sa castigi in afaceri !

    14
    7

  • Mate pe 15 Mar 2015, 07:47
    Pentru Marcu

    "umerase umblatoare" ?? Plastica imagine ! :)...Totusi cred ca acesta e doar punctul tau de vedere ...Parerea mea e ca toti barbatii se viseaza la brat cu un asemenea "umeras"...Se prea poate ,insa, ca atunci cand se trezesc la realitate sa prefere o femeie normala !

    13
    10

  • marcu pe 15 Mar 2015, 04:52
    ok

    Orice barbat care este barbat nu va accepta niciodata langa el un schelet ambulant care pe langa faptul ca se expun unor riscuri majore prin infometare, arata ca niste umerase umblatoare. Nu pledez nici ptr femeile grase (prima din imagine nici grasa, nici slaba nu e ok; ea n-are proportii adecvate) ci ptr femeia voluptoasa. Si 3: sper, fara bidoane/silicoane (aici avem de-aface cu bolnave psihic).

    24
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod