Pensionara pasionată de cosplay: Își face singură costume uimitoare

Unele persoane așteaptă cu nerăbdare să se pensioneze, în timp ce altele descoperă că se plictisesc îngrozitor după ce ies la pensie.
Este și cazul unei bunici în vârstă de 58 de ani din St. Petersburg, Rusia, care și-a descoperit o nouă pasiune tocmai pentru că avea prea mult timp la dispoziție.

Marina Badianova a intrat în lumea cosplay-ului, o modalitate de a intra în pielea unor personaje din filme, cărți, jocuri video, povești sau chiar din viața reală, cu ajutorul costumelor și machiajului. Cosplay, o prescurtare a cuvintelor „costume play” (joc costumat), își are originea în Japonia și este considerat în prezent o formă de artă.
Există și un campionat mondial de cosplay, care are loc în fiecare an în Nagoya, Japonia.

Dacă de obicei tinerii sunt cei pasionați de cosplay, uneori și persoanele ceva mai în vârstă descoperă bucuriile acestui joc cu costume. Marina Badianova este un exemplu, bunica din Rusia devenind celebră pentru costumele sale realizate cu atenție deosebita la detalii, pe care și le creează singură. 
Totul a început în anul 2015, când a trebuit să aleagă haine pentru o ședință foto a fiicei sale.
I-a plăcut foarte mult tot procesul, astfel că a început să fie interesată de costume și să le încerce și ea. Iar când a plecat de la o astfel de ședință purtând o ținută în stil boho, un tânăr fotograf a întrebat-o dacă o poate fotografia. A fost încântată, dar și puțin îngrijorată pentru că nu știa exact ce presupune cosplay. A participat la ședința foto, care s-a dovedit un succes. De atunci, Marina a devenit tot mai încrezătoare și tot mai pasionată.

În ultimii șase ani, Marina a fost pirat, împărăteasă, ducesă, vrăjitoare, personaj steampunk, țărăncuță și multe altele.
Și-a realizat singură toate costumele, pe care le concepe de la zero și le coase, iar pe lângă toate acestea le oferă cursuri gratuite și celor care vor să învețe. Materialele sunt cumpărate din magazine second-hand și târguri de vechituri.

Marina și-a făcut prieteni în comunitatea cosplay. Spune că tinerii care îi împărtășesc pasiunea aduc o energie pozitivă în viața ei și îi oferă sfaturi despre cum să pozeze sau ce idei să încerce. Pensionara este foarte fericită că acest hobby îi oferă șansa de a socializa cu oameni care apreciază ceea ce face.

Descoperă în galerie unele dintre cele mai frumoase costume create de Marina Badianova de-a lungul anilor.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod