Rochiile uimitoare pe care un tată le creează pentru fiica sa. A învățat singur să croiască și să coasă

Până în prezent, un tată din China pe nume Xu Ruiqin a creat peste 100 de rochii pentru fiica lui. Fiecare piesă arată spectaculos, ca și cum ar fi desprinsă din basmele copilăriei.
Singurul motiv pentru care a învățat să croiască și să coasă este acela de a-i oferi fetiței sale amintiri minunate.

Totul a început cu un material ieftin


Xu Ruiqin trecea des pe lângă un magazin de materiale textile din orașul său și într-o zi o observat un material cu buline, la un preț foarte avantajos. Pentru că era vară și fiica sa Xixi trebuia să schimbe mai des hainele, Xu Ruiqin a decis să cumpere materialul și să încerce să facă singur o rochie. A cusut totul manual, iar rezultatul a fost peste așteptări.

De atunci, de fiecare dată când trecea pe lângă magazinul de textile, tatăl cumpăra material ieftin pe care îl ducea apoi la croitor pentru a fi transformat în rochii frumoase pentru fetița sa.

Dar după ce croitorul său a plecat din oraș, Xu Ruiquin și-a dorit să facă singur rochiile, astfel că a început să coasă la o mașină de cusut moștenită de la mama sa.
În prezent, acest croitor autodidact poate face o rochie simplă într-o zi, iar una complexă în două săptămâni.

Nu duce lipsă de inspirație


La început, abilitățile sale de a coase folosind mașina de cusut erau limitate, dar după ce a postat câteva filmulețe despre cum a realizat o rochie, acesta a primit numerose încurajări și sugestii. Pe măsură ce a devenit tot mai priceput, Xu Ruiqin a început să realizeze modele tot mai complexe și interesante, găsind inspirație peste tot, de la fotografii de pe internet și până la echipamente sportive sau costume tradiționale. De cele mai multe ori ia în considerare nevoile și dorințele lui Xixi, dar alegerea depinde mult și de materialul pe care îl găsește la preț redus.

I-a fost teamă că va fi judecat


Deși în prezent tatăl își publică realizările online, spune că nu a avut mereu curajul de a împărtăși creațiile sale cu restul lumii.
„Am trăit într-un mediu în care oamenii nu aveau o atitudine deschisă și nu erau dispuși să încerce lucruri noi. Nimeni nu mai făcuse asta și nu voiam să afle cineva că fac rochii. Îmi era teamă că voi fi judecat”, a declarat Xu Ruiqin pentru mashable.com.

Dar cu încurajări din partea fratelui său, Xu a început să posteze online creațiile sale, iar contul său de social media a devenit foarte popular. Fanii său l-au numit „Tatăl Croitor”.

Rochiile nu sunt doar frumoase, ci și practice


Rochiile purtate de micuța Xixi par realizate pentru ședințe foto, însă nu este nici pe departe așa.
Cele mai multe ținute sunt practice, iar fetița le poartă peste tot: la școală, la întâlnirile cu familia, la cumpărături etc. Tatăl și fiica se distrează de fiecare dată împreună când trebuie să aleagă o nouă ținută.

Creează ținute exclusiv pentru fiica sa


Pentru moment, Xu Ruiquin coase rochii doar pentru fiica sa și nu plănuiește să-și vândă creațiile. Acesta este de părere că sunt multe lucruri de luat în considerare atunci când creezi o piesă vestimentară pentru altcineva, iar pentru el această activitate este doar un hobby care îl ajută să se relaxeze și să-și facă fiica fericită.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod