Orice bărbat poate crea viață, dar nu oricine poate fi tată

Oricine poate crea viață. Orice bărbat poate deveni tată. Dar sunt rari cei care știu cum să modeleze viața copiilor și cum să-i ajute să meargă pe drumul corect. Este nevoie de cineva special, care să își asume responsabilitatea pentru copiii săi, să îi iubească necondiționat și să își dedice viața dezvoltării fizice și spirituale.

Orice bărbat poate crea viață, dar de ce ai nevoie pentru a fi tată?


Meseria de tată nu presupune plătirea facturilor, cumpărarea mâncării și certurile cu copiii, pentru că ar avea nevoie să învețe să se descurce cu greutățile vieții. Nu înseamnă nici pedepsirea copiilor, pentru că acesta ar fi singurul mod în care ar înțelege ce au greșit. Nu ești tată pentru că ai creat viață, iar acum numele tău este trecut în actele copilului. Nu ești tată pentru că genele tale au fost transmise unei generații noi. Nu ești tată pentru că îi oferi copilului un acoperiș deasupra capului și mâncare pe masă. 

Aceste lucruri te pot face un tată, dar este nevoie de iubire necondiționată și de sacrificii pentru a te numi un tată dedicat și iubitor.
Pentru că un tată nu ar trebui doar să își ducă copiii la școală și apoi acasă. Rolul unui tată nu este de șofer al copiilor lui.

Un tată este mereu alături de copiii săi. Este prezent când lucrurile sunt complicate. Și face tot posibilul pentru a-i oferi copilului său ceea ce are nevoie. Chiar dacă mariajul se destramă, un tată nu renunță niciodată la familia sa. Găsește o modalitate prin care să fie aproape și să facă tot ce poate.

Un tată adevărat reprezintă un exemplu al cum ar trebui să se comporte o persoană. Cum ar trebui să se poarte un bărbat cu o femeie, cum ar trebui un bărbat să își trăiască viața, cum ar trebui să funcționeze o relație, cum ar trebui să se poarte adulții pentru a supraviețui în această lume.
Un tată este o persoană care te învață ce este viața. O persoană care îți dă prima lecție despre respect, onestitate, integritate și umilință. Un tată nu stă până târziu în oraș și nu vine beat acasă. Nu evită problemele familiei concentrându-se pe muncă. Nu ridică niciodată mâna. Nu își jignește niciodată soția sau copiii. 

Un tată adevărat este un model de urmat. Este un erou. Un înger păzitor. Un titan. Pentru că își petrece întreaga viața motivându-și copilul să meargă înainte. Și este mereu prezent în viața sa. Chiar și după ce termină facultatea, găsește un loc de muncă, se mută, se căsătorește și are copii.
Rolul său este etern, nu se termină doar pentru că a crescut copilul și este la casa lui.

Un tată adevărat se sacrifică pentru copiii săi. Prioritatea sa numărul unu în viață sunt copiii săi. Știe totul despre ei. Ce mâncare preferă, ce pasiuni au, ce îi enervează, cum se descurcă în viață, ce vor să știe, cum merge viața lor amoroasă, care sunt slăbiciunile și punctele lor forte. 

Cel mai important, un tată adevărat nu crede că dragostea și respectul copiilor lui sunt prezente doar pentru că i-a adus pe această lume și pentru că i-a crescut. Acesta înțelege că meseria de tată necesită efort, sacrificii și iubire necondițională.
Un tată face tot posibilul pentru a câștiga respectul și iubirea copiilor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod