Un băiețel a murit după ce a fost la piscină. Avertisment pentru toți părinții!

Cazul unui băiețel de 10 ani care a murit după ce a fost la piscină a tulburat o lume întreagă. Află totul despre înecul secundar și cum se manifestă el!
După ce și-au petrecut o zi la piscină în apropiere de casa lor din Goose Creek, Carolina de Sud, Cassandra Jackson și fiul ei Johnny s-au îndreptat către locuința lor. Un lucru total neobișnuit al acestui caz este tocmai faptul că Johnny s-a înecat cu apă în timp ce se juca în piscină, el a mers pe picioarele lui acasă și a vorbit mereu cu mama lui. Băiatului i s-a făcut foarte somn, iar mama lui  l-a pus în pat, gândindu-se ca este obosit după atâta joacă la piscină.
 
În dimineața următoare, mama l-a găsit pe Johnny fără respirație și s-au dus de urgență la spital. Din păcate nu s-a mai putut face nimic, iar medicii nu l-au putut salva pe Johnny, spunând că decesul băiatului s-a produs din cauza înecului secundar.


Ce este înecul secundar?


Înecul secundar se produce atunci când o cantitate din apa inhalată accidental ajunge în plămâni. La ce simptome trebuie să fii atentă ca să-ţi fereşti copilul?

Copilul sau adultul care inhalează puţină apă din piscina, marea sau lacul unde înoată poate să sufere de probleme respiratorii grave, ajungându-se la ceea ce specialiştii numesc edem pulmonar, scrie site-ul webmd.com.
Dacă o cantitate mică de apă ajunge în plămâni, această provoacă inflamarea plămânilor şi afectează abilitatea lor de a furniza oxigen în sânge.


Cum se manifestă înecul secundar?


Potrivit specialiştilor de la todaysparent.com, simptomele pot să-şi facă apariţia la un interval de 1-24 de ore după ce persoana afectată a ieşit din apă. Prntre simptomele la care trebuie să fii atentă se numără:

- tusea;
- durerea în piept;
- respiraţie dificilă şi îngreunată;
- o oboseală foarte accentuată;
- o stare de irascibilitate crescută;
- lipsa totală de energie.

Înecul secundar acesta apare destul de rar, potrivit specialiştilor, însă este o problemă foarte gravă care conduce la deces.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod