O fetiță a fost în pericol de moarte după ce a inhalat apă din piscină. Intuiția mamei sale i-a salvat viața

Intuiția unei mame a fost corectă și a dus la tratarea din timp a fiicei sale, care s-a confruntat cu o infecție bacteriană la nivelul plămânilor, apărută după ce micuța a înghițit apă din piscină.
Lacey Grace, mama unei fetițe în vârstă de patru ani pe nume Elianna, a declarat pentru Washington Post că fiica sa se afla la bunici și se bălăcea în piscina familiei împreună cu alte rude. La un moment dat, fetița a inhalat și a înghițit o gură de apă. Pentru câteva minute, copila a tușit și a vomat, dar apoi și-a revenit complet și s-a jucat fericită în continuare.

La câteva zile după incident, Elianna a fost trimisă acasă de la grădiniță pentru că avea febră. A doua oară când fetița a fost trimisă acasă de la grădință tot din cauza febrei, mama sa și-a dat seama că ceva este în neregulă, din moment ce temperatura fiicei sale creștea și scădea brusc.


A decis să o ducă pe Elianna la spital, după ce a citit un articol cu un caz similar, al unui băiat pe nume Frankie Delgado, în vârstă de patru ani. Băiețelul a murit la câteva zile după ce a inhalat și a înghițit apă din piscină, suferind ceea ce este cunoscut ca înec secundar, o acumulare de apă în plămâni care cauzează edem pulmonar.

"Nu aș fi corelat niciodată febra cu incidentul de la piscină dacă nu aș fi citit articolul despre Frankie", a declarat Grace pentru Washington Post. "Mi-am spus că așa ceva nu i se va întâmpla Eliannei", a mai adăugat mama.

Femeia și-a dus copilul la o clinică pentru a-i face o radiografie la plămâni.
Micuța deja avea frisoane și îi apăruseră pete mov pe piele. "Doctorul a ieșit din cabinet și mi-a zis 'Trebuie să găsești cel mai apropiat spital de urgențe. Alege-l pe cel mai apropiat și du-te'. În acel moment, nu știam cu se va termina totul. Eram îngrozită", a declarat Lacey Grace.

La spital, Elianna a fost diagnosticată cu formă rară, dar severă, de infecție bacteriană la nivelul plămânilor, care a provocat scăderea nivelului de oxigen din sânge. Medicii i-au spus mamei că nu pot scoate lichidul din plămânii fetiței, dar tratamentul poate combate infecția și inflamația.

Eliannei i-a fost pusă o mască de oxigen și un aparat care monitoriza nivelul oxigenului din sânge.
Potrivit lui Lacey, fiica sa a avut pneumonie chimică, pneumonie de aspirație și edem pulmonar. 

"Cel puțin doi medici ne-au spus până acum 'Slavă Domnului că ați ajuns aici la timp'", a scris Lacey în descrierea de pe pagina GoFundMe a fiicei sale, creată de prieteni și rude, cu scopul de a strânge fonduri pentru tratamentul foarte costisitor al fetiței.

Mama încheie descrierea cu un mesaj pentru toți părinții: "Dacă cel mic a înghițit/inhalat puțină apă, și ceva pare să nu fie în regulă, vă încurajez să mergeți imediat la doctor".

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod