Copil toamna

De ce copiii născuţi în septembrie au mai mult succes

Deoarece majoritatea grădiniţelor îşi deschid porţile în septembrie, iar copilul tău s-a născut la începutul toamnei, cel mai probabil o să fie cel mai mare din clasa lui.
Drept urmare, copiii născuţi în septembrie nu vor avea vârsta necesară de a intra la şcoală şi vor fi nevoiţi să mai aştepte un an atunci când vor fi cei mai mari şi dezvoltaţi din clasă. Pe de altă parte, cei născuţi în august vor fi cei mai mici.  

Pentru mulţi părinţi, acest lucru este un avantaj imens, în special pentru viitorii sportivi, care vor fi mai dezvoltaţi fizic decât majoritatea copiilor din clasa lor. Dar, un studiu recent a demonstrat că începerea şcolii la o vârstă mai târzie poate contribui, de asemenea, la succesul unui copil şi pe alte planuri, în afară de cel sportiv.


Biroul Naţional de Cercetare Economică a analizat date din Florida şi a găsit o relaţie pozitivă între vârsta la care se începe şcoala şi dezvoltarea cognitivă a copiilor de la vârsta de 6 până la 15 ani. De asemenea, a concluzionat că începutul şcolii la o vârstă mai mare creşte gradul de promovabilitate al copiilor şi reduce probabilitatea de săvârşire a infracţiunilor juvenile.

Evident, acest lucru nu înseamnă că cel mic va fi următorul preşedinte doar pentru că s-a născut într-o zi din septembrie, dar înseamnă că va începe şcoala la o vârsta mai mare decât, de exemplu, un copil născut în luna august.
Acest singur factor poate influenţa pozitiv experienţa lui academică. De exemplu, un profesor ar putea echivala maturitatea fizică a elevului cu capacitatea intelectuală şi poate stimula copilul mai mult decât pe ceilalţi elevi din clasa lui.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod