Copiii care isi sug degetul fac mai putine alergii la maturitate

Copiii care își sug degetul fac mai puține alergii la maturitate

Este o problemă cu care se confruntă milioane de părinți din întreaga lume: cum să-i facă pe copii să nu-și mai sugă degetul mare sau să nu-și mai roadă unghiile.
Dar cercetătorii au descoperit că aceste obiceiuri au în mod neașteptat beneficii pentru sănătate. 

Oamenii de știință au descoperit că aceste obiceiuri ale unor copii le reduc acestora riscurile de a face alergii la maturitate cu până la 50%, potrivit dailymail.co.uk.
Iar dacă își rod unghiile și își sug și degetul, riscurile de a avea alergii când devin adulți scad cu mai mult de o treime.

Cercetătorii de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă, cei care au realizat studiul, cred că acești copii ingerează bacteriile care trăiesc sub unghii și își întăresc astfel sistemul imunitar, ceea ce îi face mai puțin predispuși la alergii.
Teoria poartă numele de "ipoteza igienei" și este o posibilă explicație și pentru faptul că în urmă cu cel puțin 100 de ani alergiile erau mult mai rar întâlnite pentru că igiena era precară.

În ciuda descoperirilor, oamenii de știință nu le recomandă părinților să încurajeze copiii să-și sugă degetul sau să-și roadă unghiile, pentru că aceste obiceiuri au alte riscuri pentru sănătate. Un exemplu este creștrea deformată a dinților în cazul copiilor care își sug degetul până la o vârstă mai mare.

Dar rezultatele cercetării ar putea să mai liniștească din temerile părinților care se străduiesc să-și dezvețe copiii de aceste obiceiuri.
Estimările arată că 50% dintre copii își sug degetul mare, iar 30% își rod unghiile.

"Descoperirea susține 'ipoteza igienei', ceea ce sugerează că expunerea la microbi reduce riscul de a dezvolta alergii", a declarat profesorul Bob Hancox, coordonatorul studiului. "În acest fel ingerează bacteriile care trăiesc sub unghii, iar acest lucru influențează modul în care reacționează sistemul imunitar", adaugă Stephanie Lynch, unul dintre medicii care au contribuit la realizarea studiului.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod