Alimente care stimulează inteligența copilului. Include-le în meniul lui zilnic

Fiecare părinte își dorește să aibă grijă de copilul său, oferindu-i orice ocazie pentru a reuși în viață. O atenție deosebită pentru dieta copilului îți permite să te asiguri că cel mic este fericit și sănătos.
Poți alege alimente care stimulează inteligența, promovează sănătatea fizică, protejează dinții și sprijină o dezvoltare și o creștere sănătoase. Nu ar trebui, așadar, să fie o surpriză faptul că alimentele potrivite pot contribui la dezvoltarea copilului. Iată ce alimente stimulează inteligența copilului!

Ce alimente stimulează inteligența copilului?


Pește

Extrem de bogat în acizi grași omega-3, peștele ajută la prevenirea pierderii de memorie și a scăderii abilității mentale.

Ovăz

Ovăzul are capacitatea de a menține arterele libere, eliminând colesterolul rău din fluxul sanguin al corpului. Acest lucru va îmbunătăți și memoria.

Ulei de măsline

Bogat în acizi grași mononesaturați, uleiul de măsline va îmbunătăți dezvoltarea creierului la copilul tău.

Miere

Proprietățile polifenolice ale mierii de a lupta împotriva stresului oxidativ asupra creierului îmbunătățesc deficitul de memorie și îmbunătățesc concentrarea.

Nuci

O sursă importantă de omega-3 și vitamina E, nucile produc și DHA, o componentă esențială a sistemului neurologic.

Migdale

Încărcate cu acizi grași și proteine, migdalele ajută la îmbunătățirea funcțiilor cognitive și la repararea celulelor deteriorate ale creierului.

Ouă

Gălbenușul de ou ajută la formarea unui neurotransmițător în creier cunoscut sub numele de acetilcolină.
Acest neurotransmițător îmbunătățește memoria copilului tău și promovează comunicarea între celulele creierului.

Turmeric

Curcumina, un compus din turmeric, este responsabilă pentru stimularea creșterii celulelor creierului, pentru îmbunătățirea funcției creierului și pentru reducerea riscului de Alzheimer și accident vascular cerebral de-a lungul întregii vieți a copilului tău.

Avocado

Acest fruct conține grăsimi sănătoase, care sunt necesare pentru dezvoltarea creierului copilului tău.

Iaurt

Grăsimile bune din iaurt sunt benefice pentru dezvoltarea creierului copilului, în timp ce probioticele pe care le conține sunt responsabile pentru îmbunătățirea stării de spirit.

Mere

Aceste fructe conțin un antioxidant numit quercitină, care lucrează pentru a stimula abilitățile mentale ale copilului tău și pentru a-l ajuta să rămână concentrat pe tot parcursul zilei.

Legume cu frunze verzi

Încărcate cu antioxidanți puternici, legumele precum spanacul și varza vor proteja creierul de radicalii liberi, vor preveni declinul funcțiilor neurologice și vor îmbunătăți funcția cognitivă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod