De ce îmbătrânim conform copiilor

Potrivit preșcolarilor, există un truc simplu pe care îl poți folosi pentru a evita îmbătrânirea. Cei mici nu au descoperit fântâna tinereții și nici nu au făcut vreo descoperire științifică impresionantă, ci au ajuns la o concluzie privind petrecerile de aniversare. Iată de ce îmbătrânim potrivit copiilor!

Care este motivul pentru care îmbătrânim conform copiilor?


Un nou studiu efectuat de către o echipă de psihologi din domeniul dezvoltării a constatat că un procent surprinzător de mare de copii mici crede că petrecerile aniversare sunt cauza pentru care îmbătrânim. Cercetarea poate fi găsită în revista Imagination, Cognition and Personality.

Potrivit cercetătorilor, copiii interpretează petrecerea aniversară ca fiind o componentă importantă în procesul de îmbătrânire. Au fost întrebați 99 de copii din Statele Unite, cu vârstele cuprinse între 3 și 5 ani, despre diferite aspecte legate de vârstă, petreceri aniversare și percepția lor despre îmbătrânire.
Pentru partea principală a studiului, au fost realizate diferite scenarii, în care un copil era pe cale de a avea a treia zi de naștere. În primul scenariu, cel mic nu a avut o petrecere de ziua lui. În cel de-al doilea scenariu, copilul a avut două petreceri aniversare, iar în cea de-a treia poveste, cel mic doar a împlinit trei ani. Participanții la studiu au fost întrebați ce vârstă are copilul în fiecare dintre aceste scenarii.

Cei mai mulți copii (72%) au declarat în mod corect că vârsta copilului este de 3 ani, în cazul celui de-al treilea scenariu.
Cu toate acestea, 28% dintre copii au crezut că cel mic rămâne la vârsta de 2 ani, iar 9% dintre ei au fost convinși că lipsa petrecerii va face copilul să împlinească patru ani.

Cu toate acestea, cei mai mulți copii care au participat la studiu au știut vârsta proprie corectă. Rezultatele oferă o perspectivă fascinantă asupra modului în care oamenii dezvoltă noțiunea de viață, timp și vârstă. Fiind o specie conștientă de propria mortalitate, aceste aspecte sunt destul de importante. 

Cercetătorii nu știu de ce gândesc copiii aceste lucruri, deși sunt de părere că are legătură cu tendința omniprezentă a omului de a confunda cauzalitatea cu coexistența.
Chiar și adulții par să simtă o nevoie puternică de a căuta explicații și înțelesuri în ceea ce privește evenimentele personale. În special în cazul zilelor de naștere ale copiilor, copiii încă nu înțeleg că vârsta și timpul nu se opresc. Până acum, experiența lor le-a spus că sunt asociate cu un anumit eveniment care implică lumânări, prăjituri și alți copii.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod