familie fericită

Oamenii crescuți de părinții care fac acest lucru sunt mai fericiți

Vrei să ai copii mai fericiți? În plus, vrei ca aceștia să crească fiind mai fericiți și mai satisfăcuți pentru tot restul vieții? Conform unui nou studiu, oamenii crescuți de părinții care fac acest lucru sunt mai fericiți.

Ce fac părinții pentru a crește copii mai fericiți?


Un studiu realizat de University College din Londra a constatat că persoanele care au simțit că au fost controlate mai puțin psihologic de către părinți pe măsură ce creșteau au fost mai mulțumite ca adulți.

Pe de altă parte, persoanele ai căror părinți le-au controlat psihologic mai mult au prezentat o stare de sănătate mentală semnificativ mai scăzută pe tot parcursul vieții adulte. De fapt, efectul a fost considerat a fi similar cu moartea recentă a unui prieten apropiat sau rude.

Potrivit autorului principal al studiului, Mai Stafford, echipa de specialiști a constatat că oamenii ai căror părinți au dat dovadă de căldură și deschidere au avut o satisfacție mai bună a vieții și o bunăstare mentală pe parcursul vieții de adult.
Controlul psihologic a fost asociat cu o satisfacție și cu o bunăstare mentală scăzute. Exemplele de control psihologic includ faptul că părinții nu îi lasă pe copii să ia propriile decizii, invadându-le intimitatea și crescând nivelul de dependență.

Controlul psihologic diferă de controlul comportamental. Controlul comportamental include lucruri precum atribuirea sarcinilor, așteptările ca temele să fie făcute etc. În acest caz, părinții stabilesc limite pentru anumite tipuri de comportamente, dar nu și pentru sentimente.

Dacă diferența dintre acestea încă pare neclară, controlul comportamental se referă la părinții care le cer copiilor să își modeleze comportamentul pentru a satisface nevoile altora.
Strictețea este doar o modalitate de a gândi, dar este mai bine conceptualizată ca așteptarea părinților ca cei mici să se conformeze unor standarde ridicate. De asemenea, este inclusă și măsura în care părinții respectă regulile pe care le stabilesc.

Controlul psihologic este măsura în care părinții încearcă să controleze starea emoțională. De exemplu, aceștia pot induce vinovăția sau pot face copiii să nu se simtă iubiți dacă nu fac ce vor părinții. Baza controlului psihologic este reprezentată de atacul adus sinelui copilului.

Conform altor studii, în momentul în care un copil dezvoltă un atașament emoțional corect cu părinții săi, există mai multe șanse să dezvolte atașamente corecte în viața adultă.
Părinții ne dau, de asemenea, baza sigură de explorare a lumii, în timp ce căldura și deschiderea promovează dezvoltarea socială și emoțională.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod