10 trucuri pentru a-ți pregăti rapid copiii pentru școală dimineața

Dimineața, fiecare minut contează, mai ales dacă scopul tău este să-i duci rapid pe copii la grădiniță sau la școală și să nu uiți nimic.

Pentru a avea o dispoziție bună încă de la începutul zilei și pentru a nu întârzia, iată câteva trucuri utile pentru o pregătire rapidă a copiilor de dimineață.

10 trucuri pentru a-ți pregăti rapid copiii pentru școală dimineața

 

Utilizează o lampă inteligentă cu alarmă, care aprinde treptat lumina pentru ca cei mici să se trezească încet, fără disconfort


Imitarea răsăritului va ajuta la producerea hormonului trezirii. Acest lucru te va ajuta să te ridici din pat mai vesel și mai bucuros fie că ești adult, fie copil.

Gadgetul va oferi o creștere gradată a intensității luminii, astfel încât trezirea să nu fie stresantă. Multe modele vin la pachet cu sunele ale naturii: cântatul păsărilor, sunetul mării sau vântul.

Playlist-ul potrivit pentru fiecare zi a săptămânii îi va ajuta pe copii să se trezească cu o dispoziție bună


Alege 3-4 cântece familiare copiilor și pornește-le în ordine, începând cu cele calme și înlocuindu-le treptat cu altele pline de viață.

Lasă copilul să intre treptat în ritmul zilei cu cântece în loc de toane.

Oganizează un loc lângă ușă pentru a depozita tot ce ai nevoie înainte de a pleca


Creează un loc special pe hol unde poți pune un rucsac, cărți, schimb de pantofi și alte lucruri mărunte.

Astfel, tot ce ai nevoie pentru școală sau grădiniță va fi într-un singur loc și nu va trebui să alergi prin apartament în căutarea a tot ce au nevoie.

Fă o listă cu ce trebuie făcut dimineața, îi va ajuta pe copii să devină mai organizați și mai independenți


Pentru fiecare sarcină finalizată (să te speli pe față, să te speli pe dinți, să faci patul), poți lipi mici autocolante, astfel încât să vezi clar ce s-a făcut și ce nu.

Folosește un cronometru. Pentru o mai bună gestionare a timpului, alocă un anumit număr de minute pentru fiecare sarcină


De exemplu, 5 minute pentru spălat și pieptănat, 10 minute pentru micul dejun, 10 minute pentru îmbrăcat. Astfel, copiilor le va fi mai ușor să-și gestioneze timpul și să înțeleagă dacă se încadrează sau nu.

Pregătește ghinozdanul pentru școală, obiectele și un schimb de haine pentru grădiniță cu o seară înainte


Acest truc necesită disciplină, dar economisește cu adevărat mult timp! Verifică prognoza meteo, calcă și pregătește lucrurile. Verifică manualele și caietele conform orarului școlii.

Toate cu o seară înainte!

Creează organizatoare pentru elastice și agrafe de păr


Acesta este un must-have pentru fete!

Este mai bine să alegi organizatoare transparente, astfel încât copilul să poată vedea ce se află înăuntru.

Fiecare tip de accesoriu are locul lui, astfel încât procesul de pieptănare și aranjare a părului nu se va transforma în haos și nu va trebui să alergi în căutarea unui ac de păr minuscul rătăcit pe undeva.

Pregătește micul dejun seara


Există două opțiuni practice: fie pui tot ce ai nevoie pentru a pregăti rapid micul dejun a doua zi dimineața, fie gătești micul dejun seara și dimineața doar îl încălzești.

Agață hainele pentru bebeluși și copii mai mari de calorifer, iar în momentul trezirii acestea vor fi calde și confortabile


Iarna, este foarte greu să ieși de sub pilotă. Dimineața, aerul din apartament este mult mai rece după noapte.

Lucrurile încălzite cu grijă de părinți vor face dimineața copilului mult mai plăcută.

Organizează concursuri între copii


Dacă ai mai mulți copii, atunci jocul "Cine este mai rapid" te va ajuta. Cu toate acestea, nu compara copiii între ei, ci doar grăbește-le ritmul acțiunilor într-un mod amuzant.

Premiile ar trebui să fie mici și să-i mulțumească pe toți copiii. De exemplu, copilul câștigător să aleagă un joc de familie pe care să-l joace seara sau o carte de citit împreună. Astfel, toți câștigă până la urmă.

Sursă: brightside.me
Foto: depositphotos

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod