Celebrităţi accidentate la schi şi influenţa planetelor

Odată cu anunţul accidentului suferit de fostul pilot de curse Michael Schumacher, am realizat că am mai scris, de-a lungul timpului de alte două celebrităţi care au suferit asemenea incidente

Odată cu anunţul accidentului suferit de fostul pilot de curse Michael Schumacher, am realizat că am mai scris, de-a lungul timpului de alte două celebrităţi care au suferit asemenea incidente nefericite.

Prima dată am scris despre fostul protagonist al „Cronicii cârcotaşilor”, Şerban Huidu, apreciind că este un Rac norocos, căci a scăpat cu bine dintr-o căzătură printre copaci, pe o pârtie de schi din staţiunea austriacă Innsbruck. El avea cască şi ...protecţie din partea astrelor, căci aşa cum am spus şi atunci, Soarele lui natal face un aspect pozitiv cu Jupiter, marele benefic. Acesta din urmă, se afla şi în tranzite favorabile, căci Jupiter din momentul accidentului făcea un trigon la conjuncţia natală Soare-Mercur. Cu Ascendentul în Săgetător (dorinţă de a epata, atracţie spre aventură, nonşalanţă sau chiar ... iresponsabilitate) şi un Mercur în Rac (tendinţă spre încăpăţânare) şi conjunct cu steaua fixă Procyon (se aruncă cu capul înainte şi are pasiuni periculoase), probabil că va fi şi de acum înainte, atras spre tot felul de situaţii riscante.

Articolul despre el a apărut în ianuarie 2011 aici: www.astrovesta.com

Ulterior, am scris despre povestea nefericită a unui prinţ, care a renunţat la accesul la tron ca să se căsătorească cu femeia de care s-a îndrăgostit. Este vorba de prinţul Friso al Olandei şi am scris despre el în martie 2012, la o lună după ce a fost surprins de o avalanşă la schi, în Austria. Deşi a supravieţuit accidentului, practic nu şi-a mai revenit niciodată din comă, decedând în vara trecută. Astrograma prinţului are o configuraţie planetară rară şi cu o încărcătură karmică deosebită, numită yod sau Degetul lui Dumnezeu. Ea aduce, în viaţa celui care o posedă, o lecţie despre sacrificiu şi renunţare, o lecţie care asigură însă o evoluţie spirituală deosebită. Cum acest yod, în cazul prinţului, a implicat şi pe Saturn retrograd, aflat chiar pe casa căsătoriei, este evident că a existat o datorie karmică faţă de partenera de viaţă şi care a fost plătită prin sacrificiul puterii sale lumeşti.

În martie 2009, pe o pârtie de schi din statul canadian Quebec, frumoasa actriţă Natasha Richardson, soţia actorului Liam Neeson, cădea în timp ce lua lecţii de începătoare de la un instructor. Nu purta cască de protecţie şi faptul că se simţea relativ bine după cădere a făcut-o să refuze ajutorul medicilor şi să se întoarcă la hotel.

Starea ei a început însă să se altereze rapid după 3 ore şi după două zile a decedat din cauza unui hematom epidural, o problemă care poate fi însă tratată dacă nu este de proporţii mari şi se acţionează rapid. Cu Mercur retrograd în ultimul grad al zodiei Taurului, semn fix, şi conjunct cu steaua malefică Algol, este clar că încăpăţânarea ei de a nu asculta sfatul medicilor (de două ori a refuzat asistenţa medicală) a făcut-o literalmente să-şi piardă capul şi viaţa. Algol sau „Capul Diavolului” cum numeau evreii această stea fixă temută, dă inteligenţă, spirit de aventură, dar şi încăpăţânare, predispoziţie spre o moarte violentă. Mercur se afla în astrograma actriţei, pe de altă parte, chiar în casa morţii ca şi Soarele, indicatorul principal de viaţă şi de sănătate.

Ultimul sosit pe lista nedorită a celor care au avut accidente pe pârtiile de schi este fostul pilot de curse de Formula 1, germanul Michael Schumacher.

Pe 29 decembrie, el a suferit o căzătură puternică şi deşi avea cască de protecţie, el se află încă în comă, într-o situaţie critică. Având Soarele guvernator al casei care semnifică sporturile şi cu aspecte nefavorabile, este evident că riscurile accidentărilor sunt destul de mari. Casa accidentelor în Săgetător sugerează accidentarea prin căzătură (Săgetătorul guvernează sistemul muscular şi coapsele). Martele este al doilea indicator al vitalităţii şi în special al recuperării după accidente şi fiind în Scorpion, în domiciliul său şi conjunct cu o stea fixă benefică, Princeps, mă face să sper că există şanse de supravieţuire şi recuperare. Pentru că Marte face un aspect dificil la Mercur este un indiciu semnificativ că efectele asupra gândirii, vorbirii şi intelectului ar putea fi dramatice.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod