Poveste adevărată: "Primul iubit m-a părăsit pentru una mai urâtă şi mai săracă"

Când aveam 24 de ani şi abia terminasem facultatea l-am cunoscut pe Ionuţ, care era încă student atunci. Mai mic decât mine cu trei ani, dar asta nu a contat pentru mine. Îmi plăcea şi părea că şi el mă place pe mine.
Când aveam 24 de ani şi abia terminasem facultatea l-am cunoscut pe Ionuţ, care era încă student atunci. Mai mic decât mine cu trei ani, dar asta nu a contat pentru mine. Îmi plăcea şi părea că şi el mă place pe mine. A fost primul meu iubit în adevăratul sens al cuvântului, pentru că până atunci mă dedicasem mai mult şcolii şi nu avusesem timp de băieţi. Iar el a ştiu să se apropie de mine şi să mă cucerească.  Am avut o relaţie de un an jumate, aproape doi, timp în care eu mi-am făcut masterul iar el a terminat facultatea şi s-a angajat. Apoi ceva a început să nu mai meargă, fără ca eu să înţeleg exact ce. Brusc Ionuţ părea că nu mai are deloc timp de mine şi chiar să fie deranjat de diferenţa de vârstă dintre noi, deşi niciodată până atunci nu mai fusese vorba despre asta.

Au început discuţiile în care eu eram cea care încerca să-l convingă să rămânem împreună: spunea că eu deja aveam o vârstă la care femeile se gândesc la familie şi copii, şi că el nu e pregătit pentru asta, că el vrea să se distreze prin cluburi şi mie nu-mi place să merg cu gaşca lui – lucru care nu era adevărat, gaşca lui mă aprobase demult, doar că într-adevăr eu nu sunt o pasionată de cluburi - şi tot aşa.

Până la urmă el a propus să luăm o pauză, lucru pe care l-am acceptat din două motive: credeam că va vedea că-i lipsesc, şi că orice relaţie are nevoie de un respiro ca să se sedimenteze.
În plus apăruse oportunitatea pentru mine de a pleca cu o bursă în străinătate, aşa că era chiar pauza de care aveam nevoie. Şase luni.

Cât am fost plecată, însă, Ionuţ deja şi-a găsit pe altcineva. Pe mine nu mă căuta, nu-mi scria, nu mă suna, în schimb pe Internet se afişa în fotografii şi flirta pe faţă cu diverse alte fete. Când m-am întors de la bursă Ionuţ deja era logodit şi în toamna următoare s-a căsătorit cu ea. O fată simplă, nici mai frumoasă decât mine – dimpotrivă – nici mai deşteaptă sau avută, doar mai mică decât el cu trei ani. Părinţii ei sunt modeşti, de la ţară, ea nu a făcut o facultate, şi abia părinţii lui i-au găsit un loc de muncă, după ce s-au căsătorit.

M-am întrebat multă vreme de ce a făcut asta, pentru că el a refuzat să îmi dea vreo explicaţie.
Au trecut cinci ani de atunci, el are deja un copil şi al doilea e pe drum. Soţia lui nu ştie să facă decât copii.
Eu m-am căsătorit acum doi ani cu un coleg de master şi nu avem deocamdată copii. Îmi iubesc soţul, nu m-am căsătorit ca să mă răzbun sau din alte considerente, dar vă spun sincer că nu reuşesc să mi-l scot din minte pe Ionuţ şi mai ales mă macină şi după atâţia ani întrebarea asta: de ce ea şi nu eu? Eram net superioară. De ce nu a putut să mă iubească pe mine şi a preferat-o pe ea, care nu-i oferă nimic?
Ionuţ nu a evoluat deloc de atunci. Chiar dacă a terminat facultatea nu îşi practică meseria, deşi ar fi avut o carieră promiţătoare, ci preferă să facă bani din alte job-uri, aparent mai bănoase pe moment. Ca să-şi întreţină familia.
Nu mai iese cu gaşca în cluburi, nu mai vrea să-şi trăiască viaţa cum îmi spunea mie că intenţionează. Deşi nu are nici 30 de ani s-a plafonat ca un o bătrân înainte de vreme.

Ceea ce m-a dat peste cap acum a fost că l-am întâlnit întâmplător şi parcă mi s-a răsucit cuţitul în rana pe care o credeam vindecată. M-am trezit după atâţia ani că încă mă mai roade curiozitatea şi frustrarea aproape ca atunci când m-a părăsit: de ce ea şi nu eu? Nu mă înţelegeţi greşit, nu am de gând să-mi las bărbatul ca să reiau legătura cu Ionuţ, dar psihic pur şi simplu nu pot să depăşesc acest abandon din viaţa mea: primul bărbat, primul iubit, care a preferat în locul meu una inferioară mie. De ce?
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lore pe 9 Mar 2013, 23:09
    ...

    Desi esti mai frumoasa,mai desteapta precum spui,poate ca Ionut a dorit o femeie simpla si iubitoare.Poate ca nu indeplineai toate conditiile pe care el le impunea,poate ca nu simtea afectiune din partea ta,poate ca avea indoieli asupra ta,poate ca astepta ceva mai mult,poate ca i-ai gresit,poate si poate.Intr-o relatie nu trebuie sa fi neaparat frumoasa,sa ai bani,sa ai parinti cu avutii,trebuie sa pui suflet,sa te dedici relatiei cu trup si suflet si sa iubesti sincer.Sa fii constienta de greselile pe care le faci si sa iei masuri.Probabil ai gresit sau nu i-ai arat ceea ce simti,nu i-ai aratat cat de mult il iubesti.Sunt atatea semne de intrebare... Nu uita,o femeie poate ca nu e frumoasa la exterior insa poate avea un suflet imens si poate iubi neconditionat si isi poate etala calitatile interioare.Daca o femeie este calda,buna si iubitoare ,un barbat ii gaseste toate calitatile.

    1
    0

  • anca pe 14 Ian 2013, 16:04
    se simtea inferior fata de tine

    Draga mea, e simplu ca buna ziua: iubitul tau se simtea inferior fata de tine. Asta e motivul pentru care a luat una mai toanta: s-o poata controla. Toti barbatii reactioneaza asa cand se simt amenintati. Fii bucuroasa ca ai scapat de el, ca oricum nu ati fi reziztat prea mult impreuna. La un moment dat frustrarile lui ar fi iesit la suprafata si poate ar fi fost mai rau pentru tine. Bafta multa cu sotul tau, sa nu fie la fel ca fostul.

    12
    2

  • liliyoo pe 14 Ian 2013, 12:20
    Poveste adevarata

    poate pur si simplu, avea un suflet mai bun decat al tau

    7
    2

  • lorena pe 14 Ian 2013, 00:01
    doar din punctul tau de vedere iti e inferioara

    E vizibila rautatea cu care spui ca nu e cu nimic mai buna decat tine.Daca nu e mai frumoasa, mai inteligenta sau mai instarita si nu a avut posibilitatile tale nu inseamna ca e mai prejos.Uite ca pentru el a fost mai buna ea.Ar trebui sa te resemnezi zic eu.

    10
    4

  • mara pe 13 Ian 2013, 18:50
    si eu am trecut printr- intamplare asemanatoare

    cand am citit articolul am crezut ca e povestea mea spusa de altcineva singura diferenta e ca la mine nu a ramas cu ea, eu eram mai mare cu 3 ani ca el si m-a lasat pt o fat de varsta lui care era chiar necioplita un pic cam tarancuta si chiar lipsita de femininate si sincer nu spun astea din frustrare ci chiar era. Eu am gasit explicatia de ce a preferat-o pe ea motivul e ca relata cu ea era usoara nu presupunea un efort intelectual sau financiar din partea lui, erau colegi de facultate deci nici nu trebuia sa isi faca timp pt ea asta a fost singurul motiv .... eu aveam anumite pretenti de la el(neexagerate) ea inca nu invatase sa se valoreze si a cceptat multe de la el pana ce a lasat-o.

    2
    0

  • AncaAnnaMaria pe 13 Ian 2013, 02:50
    .

    Probabil si el isi pune aceste intrebari, dar prea tarziu. Cred ca a fost o ratacire de moment cand a decis sa te paraseasca. Daca asta a vrut, asta are. Omul si-o face cu mana lui, nu ai de ce sa il condamni. Banuiesc ca ai langa tine un barbat care te iubeste pentru ceea ce esti si trebuie sa il apreciezi pentru asta.

    9
    4

  • Roni pe 13 Ian 2013, 02:45
    Fiind o femee intelegenta, intelegi si tu foarte bine, ca nu facultatile, banii sau frumusetea exterioara ii apropie pe oameni.

    Eu ti-as recomanda sa mergi la un psiholog. Ar fi bine sa iti pui putin in regula toate gindurile si resentimentele. Ce tine de Ionut, acum nu am intentia sa te jignesc, dar nu poti fi iubita de toti, cum nici tu nu poti iubi pe toti. Poate ca ii trecuse dragostea atunci si nu a vrut sa te raneasca, incercind sa caute diferite motive. De asta nu scapa nici cel mai frumos sau destept om din lume. Dar tot ce se face, e spre bine. Cel putin sa iti eai lectia. Ce tine de actuala sotie, acum cred ca mai mult vorbeste supararea din tine. Indiferent de orice, tu nu stii exact cum au derulat lucrurile intre ei. Nu stii daca ea macar a stiut de tine sau nu. Nici nu stii ce reprezinta ea ca om. Deci abtinete de la comenta urite, ca iti faci mai mult rau tie insuti. O vorba buna este: "gazonul vecinului pare mereu mai verde, chiar daca nu e asa", si mi se pare mie, dar asta vezi tu la fostul tau Ionut. Si nu uita ca de oameni nu e cazul sa te atasezi ca de obiecte. Ionut nu a fost obiectul tau pierdut care acum ar apartine altei persoane. Asta a fost decizia lui, indiferent de consecintele de care zici ca le suporta, in imaginatia ta (pentru ca a avea un copil si altul in asteptare, nu e in nici un caz ceva rau, cum ai descris tu cazul). Si apoi, fiind o femee intelegenta, intelegi si tu foarte bine, ca nu facultatile, banii sau frumusetea exterioara ii apropie pe oameni. Si nici nici fericirea, in viziunea altora, nu este asa cum o vezi tu sau eu.

    19
    3

  • rick pe 13 Ian 2013, 02:27
    mmm

    poate ca asta e nivelul lui, poate ca atata poate. ce te mai framanti atata?

    11
    3

  • gabyoo pe 12 Ian 2013, 23:20
    ...

    Are mintea in cui!!!! cred ca pt el diferenta de ani e motivu!!! Sunt persoane care nu pot sau nu vor sa ca minea sa inainteze!!!! Stii cum e te-a ranit dar Roata se intoarce!!!!!!!!!

    8
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod