Cum ii influentezi pe cei din jur?

Intr-un articol precedent, am vorbit despre felul in care ne influenteaza cei din jurul nostru. Insa te-ai gandit vreodata in ce masura ii influentezi tu pe altii? Mai intai, sa explicam mai bine...

Intr-un articol precedent, am vorbit despre felul in care ne influenteaza cei din jurul nostru. Insa te-ai gandit vreodata in ce masura ii influentezi tu pe altii?

Mai intai, sa explicam mai bine termenul. Vorbim despre influenta, nu despre manipulare; despre a avea un impact (preferabil, pozitiv), nu despre a convinge pe cineva sa faca ceea ce doresti tu sa faca.

Sa ne gandim la celebritati. Nu visai, cand erai copil, sa fii precum o actrita celebra? Copiii tai nu admira, la randul lor, vreun star, urmarindu-i si copiindu-i comportamentul?

Acest lucru nu este valabil doar pentru celebritati.

Toti ii influentam pe altii, intr-o masura mai mica sau mai mare, in mod constient sau nu. Foarte adesea, nici nu ne dam seama de influenta pe care o putem avea asupra unor persoane. Ma refer atat la cele cunoscute sau chiar foarte dragi, cat si la straini, al caror drum se intersecteaza doar tangential cu al tau.

La urma urmei, oamenii rareori vad cine esti tu cu adevarat.
De obicei, vad imaginea pe care le-o proiectezi tu. Daca le place la tine ceva, s-ar putea sa incerce sa copieze. Sau, daca nu le place, sa reactioneze in consecinta. De multe ori, nici nu ne dam seama de asemenea lucruri.
Suntem constienti de influenta noastra in special atunci cand ne aflam in pozitii in care aceasta este subinteleasa, devenind chiar o datorie si o grija, cum ar fi statutul de parinte sau acela de profesor. Insa nu doar aceste persoane ne influenteaza...

Care sunt aspectele care ii influenteaza cel mai mult pe altii? Si atunci cand dorim, in mod constient, sa influentam, cum putem face acest lucru cu sanse cat mai mari de succes?

Da, influenta poate fi pozitiva sau negativa.
Si cum impactul pe care il avem asupra altora spune ceva si despre noi, este indicat sa influentam in mod pozitiv, mai ales atunci cand este vorba despre persoane asupra carora influenta se manifesta in mod puternic - partenerul de viata, prietenii, copiii, clientii, personalul sau chiar unele cunostinte.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Marcu TIbi pe 23 Apr 2013, 22:58
  :)

  daca maine toti cei de la 40 de ani in sus nu ar mai fi...romania ar fi mai open-mind,individul va creste in adevar,chiar implinindu-si orice vis :) prin influenta proprie.Nu am nimic cu nimic dar cred ca cei in varsta majoritatea au influntat in mod incorect

  0
  0

 • ana-maria pe 25 Mar 2010, 21:54
  eu-l

  problema eu-lui!eu insami sau noi insine,amprenta unica a fiecarui individ va sti sau va mai dori la un moment dat sa joace rolul animaului social?Satul de actoria zilnica,va capitula uitandu-se pe sine...cum sa ne salvam de a fi ceea ce nu suntem?

  0
  0

 • nelu mada pe 12 Apr 2009, 12:02
  de ce sa fii singur?

  am gasit intr-o structura mlm mai mult decit m-am asteptat sa gasesc

  0
  0

 • O persoana pe 4 Mar 2009, 12:20
  Cel stiut deja

  Multi fac oferte de felul acesta,dar nimeni nu te ajuta. Singur(a) este greu sa fii ce mai pot spune mai mult de atata.

  0
  0

 • gabitza89 pe 25 Nov 2008, 19:07
  vrei sa ai mai multi prieteni ?

  vrei sa socializezi mai mult decat ai facut o pana acum ?daca te ar interesa id meu este close_to_u_89 hai sa socializam?

  0
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod