Cum ii influentezi pe cei din jur?

De obicei, o mare influenta are rabdarea, oferindu-ti si tie anumite beneficii. In prezenta unei persoane irascibile si plina de toane, devenim defensivi si inchidem canalele de comunicare, deoarece putem fi comunicativi doar cu persoanele care isi pastreaza calmul si linistea interioara.

Prin urmare, un comportament necontrolat nu poate avea o influenta buna asupra altcuiva. Fie va fi copiat, fie va periclita relatia cu persoana respectiva, iar ambele reactii reprezinta o influenta negativa, prin consecintele sale.

Deci, cum procedam?

Avand in vedere faptul ca putem influenta pe cineva in orice moment, inseamna ca influentele se datoreaza, in principal, caracterului unei persoane.
Daca practici stapanirea de sine, rabdarea, obiectivitatea, pastrarea distantei sau apropierea, daca predomina toanele, irascibilitatea, suspiciunea, adevarul sau minciuna, acestea se vor reflecta, intr-un mod sau altul, in comportamentul de zi cu zi - si, la un moment dat, in impactul pe care il ai asupra celor din jur. De aceea, este bine sa fim constienti de comportamentul nostru si, implicit, de influenta pe care o exercitam.

Atunci cand porti un dialog, fii sincera. Vorbeste frumos, dar, in acelasi timp, fii corecta. In fond, impactul pozitiv este produs de fair-play, de respectul pe care i-l arati persoanei din fata ta si nu numai, de atitudinea si rezolvarea unei probleme, asa incat ambele parti implicate sa aiba de castigat, ne spune psihologul Jeni Chiriac.
Maniera in care vorbesti si te comporti conteaza foarte mult; ea dovedeste nu doar cei sapte ani de acasa, dar si valorile asimilate mai tarziu, prin maturizare. Daca incerci sa influentezi pe cineva intr-un mod constient, realizeaza acest lucru intr-un mod pozitiv, astfel incat amandoi sa aveti de castigat din interactiunea voastra.

Oricum, influenta nu trebuie sa insemne obsesia de a controla, ne mai spune Jeni Chiriac. Oamenii cu o inteligenta emotionala peste medie simt intentia de manipulare si reactia, evident, nu este una favorabila celui manipulant - acesta este respins.
Un compliment, de exemplu, trebuie sa fie realist, la obiect, in legatura cu tema discutiei, nu aruncat la intamplare. Si cat mai autentic. Cand incerci sa influentezi pe cineva si nu esti sincer, exista sanse foarte mari ca respectivul sa simta acest lucru.

Comunicarea cu argumente are o mare influenta asupra altora, aducandu-ti si tie un feed-back pozitiv. Atunci cand spui ceva, argumenteaza. Vei lasa impresia unui om serios si inteligent, iar cel din fata ta va reactiona in consecinta. Chiar daca nu vei avea un impact asupra persoanei in cauza, cel putin vei influenta parerea pe care aceasta si-o formeaza despre tine.
Si vrei sa faci o impresie buna, nu-i asa?

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marcu TIbi pe 23 Apr 2013, 22:58
    :)

    daca maine toti cei de la 40 de ani in sus nu ar mai fi...romania ar fi mai open-mind,individul va creste in adevar,chiar implinindu-si orice vis :) prin influenta proprie.Nu am nimic cu nimic dar cred ca cei in varsta majoritatea au influntat in mod incorect

    0
    0

  • ana-maria pe 25 Mar 2010, 21:54
    eu-l

    problema eu-lui!eu insami sau noi insine,amprenta unica a fiecarui individ va sti sau va mai dori la un moment dat sa joace rolul animaului social?Satul de actoria zilnica,va capitula uitandu-se pe sine...cum sa ne salvam de a fi ceea ce nu suntem?

    0
    0

  • nelu mada pe 12 Apr 2009, 12:02
    de ce sa fii singur?

    am gasit intr-o structura mlm mai mult decit m-am asteptat sa gasesc

    0
    0

  • O persoana pe 4 Mar 2009, 12:20
    Cel stiut deja

    Multi fac oferte de felul acesta,dar nimeni nu te ajuta. Singur(a) este greu sa fii ce mai pot spune mai mult de atata.

    0
    0

  • gabitza89 pe 25 Nov 2008, 19:07
    vrei sa ai mai multi prieteni ?

    vrei sa socializezi mai mult decat ai facut o pana acum ?daca te ar interesa id meu este close_to_u_89 hai sa socializam?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod