Pielea arsă de soare: te ajută sau nu iaurtul să te vindeci?

Ne place să stăm la soare, să lenevim ore în şir pe şezlog, în speranţa că pielea noastră va căpăta o nuanţă perfectă de bronz.

Însă, uneori, din dorinţa de a arăta cât mai bine şi de a ne bronza cât mai intens stăm la soare mai mult decât trebuie sau, şi mai rău, nu folosim creme de protecţie. Iar de aici şi până la arsurile solare nu mai este decât un pas.

Ideal ar fi să folosim creme cu factor de protecţie ca să nu ajungem în astfel de situaţii. Pentru că oricât de rezistentă este pielea ta în faţa radiaţiilor UV, sunt şanse destul de mari să suferi din cauza arsurilor solare dacă nu foloseşti creme şi dacă stai la soare între orele 11-16.

Partea bună este că poţi diminua din gravitatea arsurilor solare, cu ajutorul unor remedii ieftine şi eficiente, care atenuează iritaţia şi ameliorează senzaţiile de usturime sau mâncărime. Cea mai veche metodă naturistă de a-ţi trata arsurile solare este iaurtul folosit pe post de cremă. 

Este cunoscut faptul că iaurtul reduce inflamaţiile, scade temperatura locală şi te scapă de usturime atunci când pilea ta a fost arsă de soare. Unge-te cu iaurt, aşteaptă câteva minute şi fă un duş rece!

Vei simţi imediat o senzaţie de răcorire, iar culturile de bacterii active din iaurt îţi vor corecta pH-ul pielii şi vor ajuta în procesul de vindecare. Deoarece conţine proteine, calciu, vitamina D şi probiotice, iaurtul face minuni pentru piele (iar aici nu mă refer doar la pielea arsă de soare). Tocmai de aceea, iaurtul este folosit în foarte multe tratamente naturiste care ajută la hidratarea pielii, luptă împotriva acneei, previn îmbătrânirea prematură sau atenuează petele.

Lapte rece

Dacă nu ai la îndemână un iaurt natural cu culturi vii, aplică pe piele puțin lapte integral rece. Folosit pe o compresă rece, laptele poate diminua și senzațiile de arsură și de mâncărime.

Unge-te cu pastă de cartofi cruzi

Un alt remediu extrem de eficient, cunoscut de foarte mult timp, este pasta de cartofi cruzi (curăţă doi cartofi medii, pisează-i în blender sau în robotul de bucătărie). Tot ce ai de făcut este să ungi zonele afectate de soare cu această pastă. Las-o să se usuce pe suprafaţa pielii, apoi fă un duş rece-călduţ.
 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • roxana pe 1 Aug 2014, 08:02
    am avut si eu pielea asta rau tare

    Pot sa zic ca pe mine iaurtul nu m-a ajutat prea mult cand am avut pielea arsa. In schimb prietena care era cu mine mi-a dat o crema antiseptica cu ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree oil de la Thursday Plantation si m-a ajutat enorm de mult. Mi-a calmat pielea arsa si a ajutato sa se vindece. Sanatate :)

    3
    0

  • Lucretia pe 11 Iul 2013, 08:52
    Gravä eroare

    NIMIC nu te scapä dacä arzi pielea stând ore in sir la soare. Pt. MOMENT iaurtul itzi ia usturimea. Mai civilizat este sä folosesti lotziunile speciale dupä soare, DAR, e doar ceva de moment. Pielea ARE MEMORIE, nu numai faptul cä se distruge colagenul si imbätrâneste, dar, e predispusä astfel la CANCER , o boalä cu incidentzä tot mai frecventä.. Deci, mai bine scrietzi pericolul real existent in bäile prelungite de soare, decât sä datzi rezolväri empirice, ca pe vremea sträbunicilor.

    0
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod