Fructele verii - te vindeca si te mentin frumoasa

Afla care sunt acestea
Profita de vara, pentru a fi frumoasa, plina de energie si sanatoasa! Bucura-te de natura si adopta o alimentatie sanatoasa, consumand fructe de sezon.

Daca vrei sa iti detoxifici organismul, iti poti dedica o zi intreaga unui singur fruct, iar o cura de mere, visine, pepene galben sau fructe de padure nu poate fi decat benefica. In acest mod se curata intestinul subtire si colonul de reziduri care pot ramane uneori si luni de zile pe traseul intestinal. De asemenea, fructele verii au o actiune foarte buna asupra rinichiului, avand un rol diuretic.

Zmeura, afinele, fragii si murele sunt energizante

Fiind bogate in antioxidanti, este de preferat sa le savurezi in prima parte a zilei pentru ca sunt energizante. Inrudite cu zmeura, avand aceleasi proprietati terapeutice, murele au calitati depurative, racoritoare, laxative in stare proaspata si antidiareice in stare uscata.

Zmeura este bogata in minerale, reprezintand un remediu exceptional pentru tubul digestiv, pancreas si sistemul respirator.


Pepenele si caisele te scapa de migrene

Consuma-le pentru ca te feresc de dezhidratarea care este asociata cu durerile. Potrivit unul studiu GFk Romania, aproape jumatate dintre romani se confrunta cu dureri de cap, cel putin o data pe luna. Datorita continutului de caroten, pepenele galben iti hidrateaza pielea uscata. Pepenele verde inlatura oboseala de peste zi, avand un continut ridicat de glucoza si fructoza.

Pepenele verde contine si licopen, un antioxidant foarte puternic care se gaseste in legumele/fructele de culoare rosie, care previne formarea ridurilor si iti face pielea foarte fina. Din sucul acestui fruct iti poti face o masca ce are efect de curatare si catifelare a pielii. Aplica comprese imbibate bine in suc si tine-le pe fata timp de 15 minute. Clateste apoi cu apa. Aceasta masca iti va da luminozitate si iti va uniformiza tenul.  

Esti deprimata? Consuma caise. Sunt bogate in vitamina A, grupul de vitamine B, zaharuri naturale, saruri minerale, sunt nutritive, racoritoare si au efect laxativ.

Perele te vindeca de constipatie

Fructele bogate in fibre, cum ar fi gutuile si perele, stimuleaza tranzitul intestinal. Gutuile iti dau pofta de mancare si sunt benefice daca suferi de anemie.
Ceaiul facut din frunzele si fructele de par contine glucoza, care ajuta la scaderea durerilor vezicii biliare.

Ciresele si visinile te binedispun

Bogate in vitaminele A, C, magneziu, cupru, fosfor, fier si potasiu, ciresele au proprietati diuretice si iti ajuta inima si muschii, iar fibrele pe care le contin stimuleaza functia intestinala. Este cunoscut faptul ca in trecut, extrasul din samburele de cirese era folosit pentru a elimina calculii renali si pentru vindecarea de reumatism. Ceaiul de cozi de cirese te fereste de infectii urinare si ajuta la o mai buna functionare a rinichilor.

Alte beneficii? Nenumarate. Te binedispun, elimina durerile de cap, te scapa de placa bacteriana, te hidrateaza intens,  iar sucul din cirese are efect antibacterian.


Ciresele sunt cele care iti mentin tenul frumos mult timp, pentru ca au melatonina, acea substanta care te indeamna la somn si astfel, urmele de stres iti sunt sterse de pe fata. Pentru ca au in continut complexul de vitamine B, ciresele iti pot calma iritatiile pielii si te pot scapa de acnee.


Visinele contin substante anticoagulante, fiind recomandate celor care au probleme cu sistemul venos.

Piersicile si nectarinele te protejeaza de radiatiile solare

Pe langa acest beneficiu, piersicile si nectarinele nu sunt bogate in zahar si de aceea le poti consuma fara probleme, pentru ca iti vor da vitalitatea de care ai nevoie in fiecare zi. Piersica are proprietati de antiimbatranire, asigura o buna calitate a spermei si amelioreaza problmele gingivale.

Vrei o piele catifelata? Aplica o masca de piersici, realizata dintr-o piersica medie, coapta si un galbenus de ou. Lasi acest amestec sa actioneze pe tenul tau 30 de minute, dupa care indepartezi cu apa calduta. Daca iti doresti un ten luminos, bea mult suc de piersici!

Capsunile previn pierderea memoriei

Te ajuta sa iti refaci rezervele de vitamina C, fiind sarace in calorii. Contin fier, magneziu si calciu. Capsunile influenteaza functionarea normala a sistemului nervos si sunt perfecte in combaterea insomniilor. O serie de studii arata ca aceste fructe pot ajuta la prevenirea pierderii memoriei.

Mecesele combat si previn racelile si reprezinta un tonic excelent daca ai imunitatea scazuta, daca obosesti usor sau ai o circulatie sangvina periferica nu tocmai perfecta.

Prunele au efect energizant si le poti consuma mai ales atunci cand suferi de anemie, astenie si te simti surmenata.

Detoxifiere cu Aloe Vera

Gelul de Aloe Vera este un important adjuvant in curatarea organismului. Combinat cu suc de piersici sau de mere, acest extract de Aloe Vera contribuie la regenerarea hepatica si purificarea intestinala si renala si consolideaza sistemul imunitar.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • iulika pe 18 Aug 2010, 12:41
    da

    pepenele verde te ajuta sa slabesti, e foarte bun la detoxifierea organismului. numai bine iti doresc

    1
    0

  • denisa pe 15 Iul 2010, 14:40
    vreau sa stiu

    daca pepenele verde te ajuta sa zlabesty

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod