Studiu. Oamenii care suferă de acnee îmbătrânesc mai greu

Studiu. Oamenii care suferă de acnee îmbătrânesc mai greu

Sunt multe lucruri care ne pot strica diminețile. Iar să descoperi câteva coșuri pe ten când te trezești este o surpriză cât se poate de neplăcută, mai ales când ai programată o întâlnire importantă sau un eveniment special.
Dar se pare că există și un beneficiu complet neașteptat al acestei probleme a pielii cu care se confruntă milioane de oameni în întreaga lume.

Un studiu a arătat că persoanele care suferă de acnee îmbătrânesc mai încet


Poate că acneea te scoate din minți și nu știi ce să mai faci pentru a scăpa de coșurile care apar ca din senin, dar oamenii de știință au descoperit că există și un avantaj al acestei afecțiuni comune a pielii. Se pare că persoanele care au acnee îmbătrânesc mai greu decât cele care nu se confruntă cu această problemă.
Legătura dintre acnee și îmbătrânirea mai lentă a pielii are legătură cu unele elemente care fac parte din componența cromozomilor.

Telomerii pot fi asemănați cu acele bucăți de plastic care sigilează capetele șireturilor și le împiedică să se deșire. Telomerii fac același lucru la nivel molecular: previn degradarea cromozomilor. De fiecare dată când o celulă se divide, telomerii săi se scurtează. Iar acest proces a fost asociat cu îmbătrânirea și cu un risc mai mare de deces.

Oamenii care sunt predispuși la apariția acneei au telomeri mai lungi, în comparație cu persoanele care nu se confruntă cu această problemă.
Din acest motiv, sunt protejați de apariția timpurie a semnelor de îmbătrânire precum riduri sau subțierea pielii.

Studiul, citat brightside.me, s-a concentrat asupra 1205 perechi de gemene. Participantele au declarat dacă s-au confruntat vreodată cu acneea și cum au făcut față acestei situații. Apoi cercetătorii au măsurat lungimea telomerilor.

Potrivit rezultatelor, aproape un sfert din gemenele intervievate au spus că au avut probleme cu acneea. De asemenea, acestea au fost și cele care aveau telomerii semnificativ mai lungi decât restul femeilor.

Cercetătorii au declarat că sunt necesare mai multe studii în acest domeniu pentru a clarifica legătura dintre acnee, lungimea telomerilor și întârzierea îmbătrânirii.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gorik pe 31 Iul 2019, 11:13
    Acnee

    Pentru cosuri se poate folosi si derminax, un supliment alimentar din plante!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod