Remedii pentru varfuri despicate

Remedii naturale pentru vârfuri despicate. Află cum să repari părul degradat!

Uleiul de argan are proprietatea de a proteja și de a netezi stratul superior al firelor de păr, numit cuticulă. Descoperă remediile pentru vârfuri despicate
Tratamentele agresive la care îți supui părul atunci când te coafezi, așa cum sunt folosirea plăcii pentru îndreptare, a ondulatorului sau a periei rotative cu aer cald, îi afectează structura și îl degradează treptat. Iar vârfurile sunt cel mai puternic afectate pentru că ele sunt de fapt zona îmbătrânită a părului tău. Câteva remedii naturale te vor ajuta să previi despicarea vârfurilor, dar și să remediezi aspectul părului degradat. Iată ce să încerci:

Uleiul de argan pentru vârfuri despicate

Este un ulei cu beneficii excelente atât pentru piele, cât și pentru păr. Uleiul de argan este cunoscut și ca "aurul lichid" tocmai datorită acestor proprietăți excelente.
Pentru că netezește cuticula, stratul protector al firelor de păr, care arată precum un strat de solzi minusculi, uleiul de argan oferă strălucire părului și maschează vârfurile deteriorate. De asemenea, pentru că mărește elasticitatea părului, uleiul de argan previne ruperea firelor.

Uleiul încălzit pătrunde mult mai bine în interiorul firelor de păr, de aceea este de preferat să asociezi tratamentele cu ulei de argan cu căldura. Încălzeşte câteva linguri cu ulei de argan într-un vas curat, pe aragaz sau la cuptorul cu microunde.
Scoate apoi uleiul şi testează-i cu grijă temperatura, astfel încât să nu fie prea fierbinte. Aplică uleiul cald pe păr, de la rădăcini către vârfuri, masează până ce tot părul este acoperit cu ulei, apoi strânge părul într-un coc şi acoperă-ţi capul cu o cască pentru duş sau un prosop. Lasă uleiul să acţioneze timp de cel puţin jumătate de oră sau peste noapte. Spală-te apoi cu un şampon delicat şi aplică un balsam hidratant.

Poți folosi uleiul de argan și pe părul uscat, pentru a proteja vârfurile.
Pe părul uscat, aplică o dată la două zile una sau două picături de ulei de argan în palme şi masează foarte bine vârfurile. În acest fel vei proteja vârfurile de efectul de degradare provocat de frecarea de haine, dar vei reuşi să camuflezi vârfurile uscate şi despicate.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod