Preparate naturiste din Aloe vera. 4 rețete simple pentru piele, păr și corp

Preparate naturiste din Aloe vera. 4 rețete simple pentru piele, păr și corp

Aloe vera este un adevărat ingredient minune pentru sănătate, putând fi folosită pentru îngrijirea pielii, a părului și poate fi chiar consumată sub formă de smoothie-uri. Descoperă ce preparate naturiste din Aloe vera poți să faci acasă.
Vara pielea se confruntă cu razele UV care pot provoca arsuri solare, clor din piscină sau apă sărată de mare. Are nevoie de o îngrijire specială, la fel și părul, iar preparatele naturiste din Aloe vera sunt soluții la îndemână, pe care le poți face singură. 

Aloe vera este o plantă suculentă, recunoscută pentru proprietățile sale medicinale. În afara faptului că este un puternic antioxidant și un antibacterian natural, hidratează pielea și părul fără să lase o senzație uleioasă așa cum se întâmplă în cazul uleiurilor. Este potrivită pentru orice tip de piele și păr. Se absoarbe rapid și are efect de netezire a ridurilor prin efectul său hidratant. De asemenea, înmoaie celulele moarte de piele și permite eliminarea lor mult mai ușor, lăsând pielea netedă și catifelată. Este un remediu excelent pentru arsurile solare și pentru pielea iritată și înroșită, așa cum se întâmplă după epilat sau ras. 

Pentru a obține preparate naturiste din Aloe vera ai nevoie de:


- gel de dintr-o frunză mare de aloe
- câteva picături de zeamă de lămâie
- ulei de cocos pentru atunci când folosești aloe pentru măști de păr sau de ten

Citește și: Beneficiile pe care le aduce Aloe vera sănătății

Este de preferat să folosești gel de aloe direct dintr-o frunză proaspătă.
Aloe vera este o plantă foarte ușor de crescut și întreținut și oricine poate păstra una în casă. Poate fi ținută atât în interior, cât și la exterior. Tolerează bine seceta deci nu va avea o problemă dacă uiți să o uzi timp de o săptămâna sau chiar două. 

Cum să extragi gelul de aloe


- taie o frunză mare de la bază și pune-o peste noapte cu baza într-un pahar cu apă. În acest fel vor fi îndepărtate substanțele care au un gust amar.
- a doua zi scoate frunza din apă și aruncă apa
- pentru a extrage gelul, taie marginile frunzei pe lungime pentru a elimina acele zone în care sunt plasați țepii.
- taie partea de sus a frunzei transversal, feliază interiorul frunzei și curăță apoi partea de jos a frunzei. Vei rămâne astfel numai cu partea interioară, care conține mult gel.

Cum să folosești gelul pentru preparate naturiste din Aloe vera


Tonic cu Aloe vera


Gelul de Aloe vera poate fi consumat, fiind bogat în vitamine, minerale și anioxidanți.
Într-un pahar, adaugă două linguri cu gel de Aloe, câteva picături de zeamă de lămâie și suficientă apă pentru a umple paharul. Amestecă și bea acest preparat dimineața, pe stomacul gol. Pentru ca planta de Aloe să fie bună de consumat, nu trebuie trataă cu nicio sunstanță precum insecticid sau îngrășământ. De fapt, Aloe vera nu are prea mulți dăunători sau boli, deci nu este necesar să folosești astfel de substanțe.

Preparate naturiste din Aloe vera - mască pentru ten


Masca cu aloe hidratează tenul, reduce inflamația și previne apariția coșurilor. Pune într-un bol două linguri cu gel de aloe și adaugă câteva picături de zeamă de lămâie. Zeama de lămâie este un exfoliant chimic natural și un tonic ce contribuie la eliminarea celulelor moarte și la estomparea petelor pigmentare, pistruilor și cicatricilor. Aplică masca pe ten, gât și decolteu și las-o să acționeze timp de 20 de minute.
Clătește-te și tamponează pielea cu un prosop curat.

Preparate naturiste din Aloe vera - loțiune pentru arsuri solare și piele iritată


Gelul de Aloe vera pur este excelent pentru tratarea arsurilor solare. Are un efect răcoritor și antiinflamator, calmând pielea înroșită și reducând senzația de usturime. Pune bucățile din interiorul unei frunze mari de aloe în blender și mixează pentru a obține o compoziție omogenă. Nu este necesar să adaugi alte ingrediente. Poți turna loțiunea într-un recipient de duș sau loțiune de corp bine spălată. Păstrează loțiune de aloe în frigider și aplică pe pielea afectată de arsuri solare sau iritații apărute după epilat.

Preparate naturiste din Aloe vera - mască pentru păr


Pune în blender gel de aloe, câteva picături de zeamă de lămâie și o lingură cu ulei de cocos. Vitaminele, mineralele și amino acizii din Aloe vera, împreună cu grăsimile saturate din uleiul de cocos hrănesc foliculii și stimulează creșterea părului.
În același timp, această mască hidratează intens părul uscat, netezește stratul exterior al firelor numit cuticulă și oferă strălucire părului degradat. Uleiul de cocos sigilează vârfurile și previne despicarea lor. Aplică masca pe părul uscat și las-o să acționeze timp de 30 de minute, apoi spală-te pe cap. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod