Nu vă mai ascundeți în spatele lui ”Nu am timp!”

Când întreb o femeie de ce nu are o rutină de îngrijire, răspunsul este ”Nu am timp!”. Chiar și cele care își formează, cât de cât, un ritual de îngrijire, ajung să nu îl respecte zi de zi.

Nu trebuie să ai timp, trebuie să îți faci!

Așa cum vă spuneam, multe femei nu obișnuiesc să aibă o rutină zilnică de îngrijire a tenului, dând vină pe lipsa de timp, dar sunt și multe femei care nu acordă prea multă atenție acestui subiect.

E foarte importantă rutina de îngrijire a tenului!

Rezultatele rutinei nu sunt vizibile de pe o zi pe altă, astfel că e foarte ușor să renunțăm: ”Mâine nu se va vedea că în seara asta mă duc la somn fără să mă demachiez!”. Din păcate, acest fapt ajunge să se vadă în timp și e foarte greu de luptat împotriva lui atunci.

În meseria mea, insist pe trei lucruri - legile de aur ale oricărei femei

1. Demachierea!

Recomand pentru demachierea zilnică apă micelara, deoarece este o soluție ușoară care nu irită, nu lasă pielea uleioasă, elimină foarte bine machiajul și se poate folosi pe toată fața, chiar și în zonele mai sensibile.

Chiar dacă nu necesită clătire, vă sfătuiesc să clătiți, totuși, tenul pentru că până la urmă este un produs care conține agenți de curățare.
Pentru clătire putem să folosim și o spumă sau un gel hidratant pentru a ne asigura că tenul nostru nu are resturi de machiaj. Există multe teorii, însă demachierea se face atât seara, cât și dimineața. Demachierea zilnică nu se face cu șervețele demachiante! Doar în cazuri extreme, când nu avem cu noi discuri din bumbac și apă micelară.

2. Exfolierea!

Exfolierea este un proces extrem de benefic tenului tău!
  • Elimină impuritățile și celulele moarte de pe stratul superior al pielii, redând tenului luminozitatea și vitalitatea pierdută, iar cremele intră cu ușurință în piele
  • Stimulează regenerarea tenului, astfel încât tenurile acneice sunt cele mai câștigate
  • Micșorează dimensiunea porilor.
    Exfolierea se poate face mecanic prin folosirea unor produse cu particule abrazive sau chimic prin folosirea unor acizi slabi. Pentru acasă sunt recomandate peelingurile cu particule abrazive, săptămânal sau la 3 zile în funcție de necesitate. Peelingurile cu acizi slabi se folosesc lunar și recomand să le faceți, cel puțin la început, în cadrul unui salon de înfrumusețare.

3. Hidratarea!

Hidratarea tenului este pasul final și unul foarte important. În primul rând, indiferent de sezon sau moment al zilei folosim zilnic crema cu protecție solară pentru a preveni îmbătrânirea imatură a tenului și nu numai. Pe timpul zilei se folosesc creme cu o textură mai ușoară care să conțină, de preferat, acid hialuronic sau colagen, iar ca un mic secret, eu folosesc ser cu efect lifting înaintea cremei.

Noaptea fiind momentul în care corpul se recuperează, vă recomand serurile cu o concentrație de vitamina C mai mare și cremele cu o textură ceva mai densă.

O mare importanță în tot acest proces o au alimentația și apa. O alimentație necorespunzătoare poate duce la diverse afecțiuni ale tenului, acneea fiind una dintre cel mai des întâlnite.

Este foarte important, de asemenea, să folosim produse adecvate tipului nostru de ten. Tenul gras sau acneic au nevoie de puțin mai multă atenție, cel din urmă fiind un ten cu probleme. Tenul uscat va dori mai multă hidratare, iar tenul mixt este cel mai ușor de înțeles. 

Știu că o să spuneți că nu aveți timp, însă eu cred că tocmai pentru voi trebuie să vă faceți timp și promit că nu durează mai mult de 7 minute.

Am calculat înainte să scriu acest text :)

Am studiat cosmetica la IES SANTIAGO HERNANDEZ în Spania și m-am specializat la Institutul Pond’s. Îmi place să scriu despre asta pentru că îmi doresc ca toate femeile să aibă grijă corect de tenul lor.
Am studiat cosmetica la IES SANTIAGO HERNANDEZ în Spania și m-am specializat la Institutul Pond’s. Îmi place să scriu despre asta pentru că îmi doresc ca toate femeile să aibă grijă corect de tenul lor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod