Ten perfect

Micșorarea porilor: 5 măști naturale care îți fac tenul perfect

Lărgirea porilor este o problemă a tenului cu care se confruntă foarte multe femei. Descoperă câteva măști naturale care contribuie la micșorarea porilor.
Porii sunt găurele minuscule în piele prin care sunt eliminate toxinele, sub forma transpirației, dar și sebumul, substanța uleioasă menită să protejeze și să hidrateze pielea. Fiecare por are la rădăcina sa glande sebacee care produc sebumul, iar din diferite motive, aceste glande pot produce prea mult sau prea puțin sebum. În ambele cazuri, porii pot părea măriți, ceea ce face ca tenul să aibă un aspect neuniform, inestetic.

În cazul producției excesive de sebum, porii se pot bloca, iar în interiorul lor se acumulează sebum, ceea ce conduce la mărirea lor. De asemenea, în cazul în care producția de sebum este prea mică, pielea își pierde elasticitatea, iar porii nu pot reveni la dimensiunea normală după ce se dilată, în special din cauza căldurii sau a apei fierbinți. 

Nu uita că cel mai mare inamic al pielii cu porii măriți este apa fierbinte.
Evită să te speli pe față cu apă prea caldă, dar și să pui jetul de duș pe față în timp ce te speli pe corp. De asemenea, sauna sau statul îndelung la plajă nu sunt deloc recomandate pentru tine.

Nu există o soluție miraculoasă care să rezolve această problemă a pielii, dar poți încerca câteva măști naturale cu efect de micșorare a porilor. Iată ce măști să aplici:

Micșorarea porilor: Mască cu albuș de ou și lămâie pentru micșorarea porilor

Albușul de ou conține o multitudine de vitamine și minerale care hrănesc în profunzime tenul, iar prin uscarea lui completă pe piele provoacă o strângere a porilor lărgiți. Pe de altă parte, lămâia are efect astringent, contribuind la micșorarea vizibilă a porilor.
De aceea, amestecul de albuș de ou și zeamă de lămâie poate fi o mască excelentă pentru a reduce dimensiunea porilor lărgiți. Bate bine un albuș de ou cu o lingură cu zeamă de lămâie. Vei obține o spumă albă, consistentă. Curăță bine tenul și aplică masca pe față evitând zona ochilor și a buzelor. Las-o să acționeze până când albușul se usucă în totalitate. Vei avea senzația că pielea se strânge, de aceea nu este indicat să faci mișcări bruște de mimică a feței. Pentru a o îndepărta, clătește cu apă călduță sau rece.

Mască cu banană și tărâțe de ovăz pentru micșorarea porilor

Prin efectul de curățare intensă a pielii, această mască va reduce aspectul de pori lărgiți. Contribuie la eliberarea porilor blocați și la îndepărtarea excesului de sebum, a bacteriilor și impurităților care pot provoca inflamarea acestora.
Vei avea nevoie de o banană bine coaptă, jumătate de măr, o linguriță cu zeamă de lămâie și patru lingurițe cu miere. Pune toate aceste ingrediente în blender și mixează-le bine. Toarnă amestecul într-un bol și adaugă câteva lingurițe cu tărâțe de ovăz pentru a obține o pastă consistentă. Aplică masca obținută pe față și decolteu și las-o să acționeze aproximativ jumătate de oră sau până când se usucă, apoi clătește-te cu apă călduță, masând ușor pielea pentru a realiza o exfoliere blândă.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod