Femeie nemachiată

5 paşi prin care să fii frumoasă şi nemachiată

Frumuseţea naturală a fost şi cel mai probabil va fi întotdeauna foarte apreciată. Dar dacă ai ajuns treptat să fii dependentă de mascara, fond de ten, creion dermatograf sau ruj, este posibil să nu te simţi la fel de frumoasă şi nemachiată.
Extrem de multe femei nici nu concep să iasă din casă fără să se machieze, chiar şi foarte puţin.

Cel mai important lucru pe care îl poţi face pentru a fi frumoasă şi nemachiată este acela de a avea grijă de pielea ta. O piele sănătoasă va fi frumoasă fără să apelezi la trucuri şi produse de machiaj. Dar pe lângă un ten sănătos, mai poţi apela şi la câteva trucuri simple care te vor ajuta să arăţi excelent chiar dacă nu foloseşti fardurile. Iată ce să încerci:

Respectă întotdeauna un ritual de îngrijire


Un ten sănătos îţi permite să arăţi impecabil fără să aplici vreun strop de fard. Dar ca să fii cu adevărat mândră de pielea ta, este nevoie de efort constant şi susţinut.
Ritualurile de îngrijire trebuie urmate cu religiozitate şi este absolut obligatoriu să urmezi câţiva paşi esenţiali. 

Spală-te pe faţă în fiecare dimineaţă şi seară, indiferent dacă ai fost machiată sau nu. În cazul în care ai purtat machiaj, demachiază-te apoi spală-te cu o loţiune potrivită tipului tău de ten. Vei îndepărta în acest fel impurităţile şi excesul de sebum care provoacă puncte negre, comedoane şi coşuri.

Exfoliază regulat. De două, maximum trei ori pe săptămână, exfolierea tenului îţi va permite să scapi de celulele moarte care se acumulează la suprafaţa pielii şi care pot bloca în timp porii.
De asemenea, această peliculă de celule moarte împiedică pătrunderea în profunzimea pielii a substanţelor nutritive din produsele de îngrijire pe care le foloseşti. O metodă naturală de exfoliere este cea cu bicarbonat de sodiu. Pune o jumătate de linguriţă cu bicarbonat în palme şi masează delicat pe faţa umezită, apoi clăteşte-te.

Hidratează în fiecare dimineaţă şi seară. Folosirea unei creme hidratante adecvate tipului tău de ten nu este opţională. Pentru ca pielea ta să se menţină suplă, netedă şi cu un aspect sănătos este absolut necesar să îi oferi nutrienţii şi protecţia de care are nevoie. Alege o gamă de creme potrivită nevoilor tenului tău şi foloseşte o cremă nutritivă de noapte, dar şi una de zi cu factor de protecţie.

Şi pentru că a venit vorba de protecţie solară, trebuie să ştii că este absolut obligatoriu să-ţi aperi tenul de efectele nocive ale razelor ultraviolete.
Expune-te cu moderaţie la soare şi foloseşte întotdeauna un factor de protecţie de cel puţin 20 pentru faţă. Razele UV provoacă apariţia petelor pigmentare şi a pistruilor, care odată apărute nu mai pot fi îndepărtate. De asemenea, sunt responsabile pentru accelerarea procesului de îmbrătrânire, cauzând apariţia prematură a ridurilor. 

Foloseşte cremă autobronzantă


Cremele care oferă o colorare discretă pielii sunt ideale pentru a estompa eventualele imperfecţiuni şi pentru a crea impresia că tenul tău arată impecabil. În acest fel nu vei mai fi nevoită să porţi fond de ten sau cremă de tip BB. Alege loţiunile bronzante special concepute pentru ten şi care îţi oferă un bronz delicat, treptat.
De asemenea, optează pentru nuanţa adecvată pielii tale. Rezultatul trebuie să fie unul discret, astfel încât nimeni să nu realizeze că tu ai folosit cremă autobronzantă.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod