Masti naturale in sezonul rece

Vremea rece si-a spus cuvantul si parca pielea nu mai are stralucirea cu care eram obisnuite.
Vremea rece si-a spus cuvantul si parca pielea nu mai are stralucirea cu care eram obisnuite. Crema hidratanta nu mai este suficienta pentru ca tenul tau sa se simta in largul lui. Este lipsit de aparare in fata vantului si a temperaturilor scazute care il deshidrateaza si il usuca. De aceea, iarna tenul are nevoie de o ingrijire speciala.

Curatarea si hidratarea care fac parte din rutina zilnica de frumusete trebuie completate de o ingrijire suplimentara. Chiar daca nu esti o impatimita a produselor cosmetice, te asigur ca niste masti naturale preparate chiar acasa nu numai ca iti vor asigura o piele catifelata, dar iti vor prilejui si un moment minunat de relaxare, unul din acele momente pe care le petreci tu cu tine insuti!

Pregatirea tenului pentru aplicarea mastii

 
In primul rand tenul trebuie bine curatat de machiaj si impuritati cu ajutorul unui lapte demachiant sau a unei solutii micelare. Celulele moarte vor fi indepartate prin folosirea unui exfoliant bland cu particule abrazive.
Iata un exfoliant exceptional potrivit tuturor tipurilor de ten pe care ti-l poti prepara tu singura acasa:

  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita smantana
  • 1/2 lingurita ulei de masline

Se amesteca bine toate ingredientele si se maseaza usor fata umezita. Zaharul va ajuta la indepartarea celulelor moarte. Pe masura ce masezi fata cristalele se vor topi, inlaturand astfel riscul sa iriti tenul datorita “excesului de zel”. Smantana va hrani pielea, in timp ce uleiul de masline va preintampina deshidratarea acestuia cauzata de clatirea cu apa. Acum fata ta este pregatita sa absoarba toate substantele active care se gasesc in masca.


Masti naturale, in functie de ten


Tenul gras cu tendinta acneica – masca cu argila si lamaie
 
  • 3 lingurite argila
  • 1 lingurita suc de lamaie
 
Amesteca intr-un bol argila si sucul de lamaie pana obtii o pasta omogena. Mastile cu argila au actiune purifianta, redau luminozitatea naturala a tenului, il curata de pete si il tonifica. In plus, sucul de lamaie are proprietati astringente, antiseptice si revitalizante. Se aplica pe fata si se clateste cu apa calduta dupa 20 de minute.
 
Ten mixt – masca cu lapte si castravete
 
  • 3 lingurite lapte praf integral
  • 1 lingurita suc de castravete
 
Laptele praf se amesteca cu sucul de castravete pana se obtine o pasta ce poate fi aplicata pe fata.
In timp ce laptele va catifela zonele uscate ale tenului, sucul de castravete va inlatura aspectul lucios al zonei T (frunte, nas, barbie). Se mentine 15-20 de minute si se clateste cu apa calduta.

Ten uscat – masca cu banana/avocado si miere
 
  • 1/2 banana/ 1/2 avocado
  • 1 lingurita de miere
 
Ata banana, cat si avocado sunt fructe ideale pentru a hrani tenurile uscate sau deshidratate. Paseaza bine banana/avocado si adauga apoi mierea. Optional, poti adauga cateva picaturi de ulei de masline sau de migdale dulci. Amestecul rezultat de aplica pe fata si se indeparteaza cu apa calda dupa 15 minute. Ai grija sa nu ajunga masca in par: banana se lipeste cu incapatanare de firele de par si va fi o problema sa o scoti!
 
 
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anca pe 10 Nov 2010, 11:20
    masti

    buna,eu fac masti pentru ten cam odata pe saptamina,am incercat sa aplic mai des dar se ingrasa pilea si nu e frumos deloc... am ten combinat si cel mai mult imi place efectul de la masca din argila cu diferilte adaosuri(uleiuri,suc de lamie sau castravete)

    0
    0

  • DD pe 9 Sep 2010, 09:37
    masti....

    @ rominca, lasa ca te descurci tu cu mastile, in fuctie de situatie :)). Good luck!;) Am o intrebare: de cate ori pe saptmana se recomanda aplicarea mastilor pt ten? Multumesc

    0
    0

  • neta pe 28 Iun 2010, 10:08
    creme fara hormoni

    Pentru cine face tratament anti hormonal, este interzisa folosirea cremelor care contin hormoni( estrogen). Cum putem recunoaste aceste creme? Unde se pot cumpara? Multumiri anticipate.

    0
    0

  • farmsofi pe 6 Apr 2010, 00:45
    ridurile

    as dori sfaturile voaste in legatura cu ridurile din jurul gurii

    1
    0

  • chiriches pe 11 Mar 2010, 18:04
    superrrrrrr

    subiectul este foarte interesat

    0
    0

  • rominca pe 6 Mar 2010, 14:59
    da ce subiect? cam nu ma ajuta chestia asta

    farmsofi sa shtii ca nu te pot ajuta shi eu sunt disperata| vally am destule bijuterii nam destule mashti ca sami aranjez fatza. tania chiar cred shi eu ca e super articolul numai ca nu-mi este de ajutor. shi pe mine cine ma ajuta?

    0
    0

  • tania pe 2 Feb 2010, 06:10
    Super!

    multumim pentru articol,este de nota +10

    0
    0

  • Vally pe 27 Ian 2010, 22:04
    Bijuterii argint

    Pentru bijuterii de argint 925 produse exclusiv in Italia la preturi imbatabile accesati: http://bijouxitaly.blogspot.com

    0
    0

  • farmsofi pe 19 Ian 2010, 23:18
    ridurile,accentuate din jurul gurii

    masajul, cremele, parca nimic nu mi este de prisos,cum si cu ce ma sfatuiti sa ma andeletnicesc.multumesc anticipat

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod