Frumuseţea ta: Ce alimente dau strălucire tenului tău. Top 10!

Secretul unui ten sănătos şi frumos nu stă numai în cosmeticele şi tratamentele pe care le folosim. Alimentaţia joacă un rol foarte important pentru sănătatea noastră, dar şi pentru frumuseţea tenului nostru.
Aşa că, dacă visezi la o piele strălucitoare şi mereu tânără este cazul să te foloseşti de puterea miraculoasă a antioxidanţilor, a vitaminelor şi mineralelor din fructe şi legume, seminţe sau peşte. Află ce nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta dacă vrei să ai un ten perfect!

Căpșuni

Nu puteam să încep acest material fără să vorbesc despre fructele momentului. În această perioadă căpşunile sunt numai bune de consumat. Bogate în acizi alfa-hidroxi care duc la eliminarea straturilor de piele moartă și în vitamina C, care stimulează productia de colagen, căpșunile nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Aşa că, nicio zi fără căpşuni!

Ceaiul verde

Un ceai care nu ar trebui să-ţi lipsească din alimentaţie, indiferent de sezon, este ceaiul verde.
Datorită cantităţii mari de antioxidanţi, ceaiul verde apără pielea de îmbătrânirea prematură şi protejează organismul de cancer. Cercetările au arătat că este util şi în curele de slăbire, deoarece accelerează metabolismul şi favorizează arderea grăsimilor. Iar dacă poţi să înlocuieşti cafeaua ta de zi cu zi cu o cană cu ceai verde, tenul tău o sa-ţi mulţumească.

Zeama de lămâie

Zeama de lămâie ajută la detoxifierea organismului, ceea ce se traduce printr-un tel frumos şi luminos. Când vezi că tenul tău este tern, consumă, timp de mai multe zile, un pahar de apă cu zeama stoarsă de la o lămâie, deoarece are un puternic efect detoxifiant.
Acest amestec purifică sângele şi ajută la eliminarea toxinelor din corp. Astfel, tenul tău va străluci de sănătate.

Ulei din seminţe de in presat la rece

Uleiul din seminţe de in presat la rece hidratează pielea şi părul din interior. Deoarece are un conţinut bogat în acizi graşi omega-3, împiedică căderea părului şi hidratează pielea. Aşa că, încearcă să introduci în alimentaţia ta acest ulei şi, pe cât posibil, foloseşte uleiul presat la rece (indiferent de tipul pe care-l foloseşti). Este mult mai bun pentru sănătatea ta.

Avocado

Avocado este un fruct ce nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie, indiferent de anotimp, dacă vrei un ten frumos.
Acizii grași Omega-3 din avocado fac parte dintre "grăsimile bune", care asigură o piele catifelată și strălucitoare.

Fructe de pădure


Când vorbim de antioxidanţi, atât de benefici pentru frumuseţea tenului, niciun fruct nu are mai mulţi decât fructele de pădure. Aşa că, afinele, zmeura sau murele nu trebuie ocolite mai ales acum că este sezonul lor.

Roșiile

Roşiile sunt alte legume care ne ajută să fim mai frumoase. Secretul lor se numeşte: licopen, o substanță conţinută în belșug de roșii, ce menține strălucirea pielii și întârzie îmbătrânirea ei. Spre deosebire de toate celelalte legume și fructe utile pentru un ten strălucitor, roșiile au un efect mai puternic atunci când sunt gătite.

Mănâncă peşte

Somonul, macroul, tonul, scrumbia sau somnul nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta.
Sunt bogaţi în omega 3 şi acizi graşi benefici pentru tenul tău.

Nuci şi cereale integrale

Pielea noastră are nevoie de seleniu pentru a se menţine tânără. Seleniul are efecte antiinflamatorii, dar şi proprietăţi anticancerigene. Iar dacă vrei să-ţi asiguri seleniu din alimentaţie trebuie să mănânci nuci şi cereale integrale.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sorana pe 3 Iun 2013, 15:42
    ten sanatos

    trebuie de urmat!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod